• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povučena tačka o Inckovim zahtjavima

Sa dnevnog reda NS RS povučena je tačka o utvrđivanju stava povodom zahtjeva iz pisama visokog predstavnika od 25. maja i 5. juna.

 Povučena tačka o Inckovim zahtjavima Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske(NS RS) Igor Radojičić nakon kraćih konsultacija sa šefovima poslaničkih klubova povukao je u utorak naveče sa dnevnog reda sjednice parlamenta utvrđivanje stava povodom zahtjeva iz pisama visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

Radojičić nije obrazložio zbog čega povlači ovu tačku, koja je na njegov prijedlog na početku 31. sjednice Narodne skupštine RS uvrštena u dnevni red.

Visoki predstavnik Valentin Incko u pismima je tražio da Narodna skupština RS povuče Zaključke u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlašćenja sa RS na institucije BiH, a potom je u subotu, 20. juna, te zaključke stavio van snage.

Narodna skupština RS usvojila je Zaključke u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlašćenja sa RS na institucije BiH 14. maja. Objavljivanjem u Službenom glasniku 15. juna, zaključci su stupili na snagu 16. juna.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE