• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Težak položaj Srba u Srebrenici

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović ukazao je na težak i neravnopravan položaj Srba u ovoj lokalnoj zajednici.

 Težak položaj Srba u Srebrenici Izvor: MONDO

Tamo, prema njegovim riječima, Bošnjaci agresivnom politikom "razbijaju srpski narod, njegovu vjeru u Republiku Srpsku i opstanak u njoj".

Pavlović u otvorenom pismu navodi da je glavni cilj SDA i opštinske vlasti da uzmu sredstva od Vlade RS i da, konačno, realizuju projekat oživljavanja enklave Srebrenica i spajanja sa enklavom Žepa.

"Još je jak uticaj bošnjačkih nevladinih organizacija koje trasiraju realizaciju političkog projekta - `Srebrenica u Federaciji BiH`", upozorio je Pavlović.

On je precizirao da Bošnjaci koriste svakodnevne prijetnje, pritiske, ucjene i zastrašivanja Srba u ovoj lokalnoj zajednici da bi ostvarili svoj cilj.

Pavlović je naveo da je Srebrenicu od 2000. godine napustilo više od 10.000 Srba i da se doselilo više od 3.000 Bošnjaka, te da je do sada obnovljeno oko 2.500 bošnjačkih, a tek 600 srpskih kuća, prenosi "Glas Srpske".

On ističe da se zbog primjene dvostrukih aršina za Srbe i Bošnjake u Srebrenici, još nije vratilo oko 5.000 srpskih porodica koje su tokom 1992. i 1993. godine prognane iz Ratkovića, Radoševića, Krnjića i drugih sela.

Pavlović je ukazao i na odlazak srpskih obrazovanih kadrova iz ove opštine, jer u srebreničkim preduzećima, koja su otvarana uglavnom iz donatorskih sredstava, a gdje se uglavnom zapošljavaju Bošnjaci. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE