• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priveden Nikola Dronjak zbog grafita

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjednik Udruženja "Slobodna Republika" Nikola Dronjak priveden je noćas u naselju Trn u Laktašima s još trojicom njegovih saradnika zbog ispisivanja grafita na zgradi lokalnog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Kako navodi BN televizija, na tom objektu ispisan je grafit "Pakao je prazan - đavoli su ovdje".

Informaciju da je Dronjak priveden je potvrdila i supruga Nikole Dronjka, ali nije imala više informacija o cijelom slučaju.

Iz policije su potvrdili da su kod uhapšenih pronađene stvari koje upućuju na to da su oni napisali "sporni" grafit.

"Ono za šta terete Dronjka i ostale uhapšene  nije stvar za zadržavanje u pritvoru i predstavlja čistu demonstraciju sile koja nema uporište u zakonu", izjavio je za Istinito Dragan Tolimir, advokat Nikole Dronjka.

Dronjak je za ovaj portal ispričao detalje privođenja.

"Bilo je oko petnaest policajaca u četiri službena vozila. Nismo htjeli da dajemo nikakve izjave bez prisustva advokata", kaže Dronjak.

Ističe da se policija prema njemu i ostalim aktivistima ponašala korektno prilikom privođenja, iako je sve izgledalo spektakularno, „kao u filmu“.

"Sve ovo pokazuje da režim ne preže ni od čega da zaštiti partiju, svoje ljude i njihovu imovinu. Kada je u pitanju neko drugi, pa čak i nečiji životi poput Milana Vukelića, Bobana Blagojevića i Nikole Đurovića, kao i brojnih nerasvijetljenih kriminalnih afera, onda je „istraga u toku“, ističe Dronjak.

U saopštenju iz CJB-a stoji da su toku kriminalističke obrade privedene osobe dobrovoljno predali predmete koje su koristili za izvršenje krivičnog djela, kao i da su u srijedu oko 09.30 pušteni na slobodu. 

Obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Oštećenje tuđe stvari.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Fj za BN najvaznija vijest hvatanje pa pustanje Dronjka sto je sarao po zidovima Snsd a. Bas pravi informatori

Gz

Bas mu pristaje ovo prezime pa zar je njegovo da crta grafite

Gavrilo Princip

Da li se iko zapitao od cega Dronjak zivi? Ko ga placa? Ko je uopste taj covjek? Ne podrzavam ni jednu politicku partiju, ali ovaj Dronjak ne zasluzuje prostor u medijima!

MONDO REPORTAŽE