• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savez za promjene: Na vlast će doći odgovorni

Autor SRNA

Na predizbornom skupu Saveza za promjene u Banjaluci poručeno je da će, nakon pobjede tog saveza, na izborima u oktobru u RS na vlast doći odgovorni ljudi, koji će se uhvatiti u koštac sa kriminalom i korupcijom.

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Repubike Srpske Ognjen Tadić naglasio je da Savez zna svoj cilj i da ima plan za njegovo ostvarenje.

"Znamo svoj cilj, jer imamo plan, da svaku marku vratimo ljudima i proizvodnji. Cilj je da ovo društvo umjesto trgovaca postane društvo stvaralaca, da zauzdamo javni dug i zaposlimo ljude", poručio je Tadić na skupu u sportskoj dvorani "Borik".

On je rekao da je "aktuelna vlast prije devet godina obećala samostalnost Republike Srpske i ekonomski prosperitet, a da nakon devet godina Republika Srpska ima zavađen narod i pet milijardi KM javnog duga".

"Molim vas da pobjedu podarimo svakom građaninu Republike Srpske", rekao je Tadić.

On je najavio da je SDS pripremio zakon o ispitivanju porijekla imovine, kroz čije se ušice neće provući nijedan tajkun u Republici Srpskoj. 

Kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da će, ukoliko mu građani ukažu povjerenje, sa njim u Sarajevu Republika Srpska biti sigurna i stabilna.

On je ocijenio da je "Republika Srpska danas u lošem stanju, za šta je kriv politički vrh SNSD-a, DNS-a i SP-a".

"Znam da ćemo pobijediti, jer iza Saveza stoje borci, penzioneri, SRS, NDP, PDP i SDS bez koje ne bi bilo Republike Srpske", poručio je Ivanić.

On je rekao da će najveću bitku na izborima voditi kandidat za predsjednika Republike Ognjen Tadić, jer je Srpskoj potreban mudar nosilac ove funkcije.

Nosilac liste NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Dragan Čavić istakao je da je pravi put za Republiku Srpsku put u slobodi i da je pobjeda moguća samo ako građani zajedno odluče.

Čavić je naveo da SNSD 15 godina pustoši Banjaluku, ali da će, prije izbora 12. oktobra, Savez za promjene pokazati kako se pobjeđuje na izborima za načelnika opštine Laktaši.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić poručio je da Savez za promjene želi vladu Republike Spske koja misli na interes građana.

"Kada ima više penzionera nego zaposlenih, kada bebe nemaju vakcine, potrebne su promjene", smatra Bosić.

On je dodao da je aktuelna vlast rekla sve o sebi, uradila sve što je umjela i iza sebe ostavila Republiku Srpsku kao "iscijeđen limun".

Prema njegovim riječima, "lider SNSD-a Milorad Dodik uzalud plaši srpski narod pričama da je ugrožen sa svih strana".

Na predizbornom skupu Saveza za promjene predstavljeni su kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Stranke socijalne pravde srpskih boraca, Partije ujedinjenih penzionera, Srpske radikalne stranke Republike Srpske, NDP-a, PDP-a i SDS-a.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE