• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mjenjač ministrovog "audija" od 9.700 KM?!

Vladinom odlukom samo za mjenjač "audija" ministra Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) izdvojeno 9.700 KM.

 Mjenjač ministrovog "audija" od 9.700 KM?! Izvor: MONDO

U odluci Kantonalne vlade HNK-a krajem maja ove godine odobrava se nevjerovatnih 23.689 KM za popravku službenog "audija A4" ministra trgovine, turizma i zaštite okoline Samira Sunagića, inače kadra Stranke za BiH.

Riječ je o budžetskom novcu kojim se treba nadoknaditi šteta na tom vozilu, nakon što je ministar Sunagić njime učestvovao u lakšoj saobraćajnoj nesreći krajem prošle godine, prenosi Avaz.ba.

Da to nije konačna suma za ovu ministrovu nesreću kojoj je, prema navodima iz policije, na njegovom automobilu pričinjena manja šteta, potvrđuje član 4. te Vladine odluke, prema kojem iz budžeta dodatno treba isplatiti 9.700 KM samo za mjenjač ministrovog "audija"!

Poređenja radi, u "Audi centru" Banjaluka najskuplji mjenjač za vozilo ovog tipa ne prelazi sumu od 8.000 KM.

Nadalje, kako "Dnevni avaz" saznaje, Vlada HNK, koja je među prvima donijela odluku da budžetskim korisnicima u ovoj godini budu smanjene plate za 15 odsto (iako je ova odluka trenutno zamrznuta), u vremenu teške ekonomske krize ipak će nastaviti s proširenjem voznog parka.

Narednog utorka na sjednici Kantonalne vlade će se naći odluka o nabavci još dva nova službena vozila za Ministarstvo saobraćaja i veza HNK.

Pridodaju li se tome luksuzna vozila premijera Srećka Borasa i ministra obrazovanja Esada Dželilovića koja koštaju 90.000, odnosno 70.000 KM, kao i novi skupocjeni "pežo" ministra za boračka pitanja Alberta Šunjića, dolazi se do odgovora na pitanje gdje bi Vlada trebala uštedjeti da bi premostila ekonomsku krizu, a budžetskim korisnicima omogućila isplatu plata.

“Oni bi pod hitno trebali rasprodati sva ta luksuzna vozila, koja su ustvari njihove igračke. Od rezanja troškova njihovog raskošnog voznog parka, ali i ušteda na reprezentacijama, mobitelima i kojekakvim komisijama, mogla bi se osigurati neometana isplata plata i doprinosa do kraja godine “, poručuje Vladi HNK predsjednik Unije sindikata FBiH Josip Milić. 

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE