• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katarina Oksenberg u Banjaluci

Američka glumica i princeza Katarina Oksenberg u Banjaluci sa premijerom RS o mogućnostima snimanja filma o Jasenovcu.

 Katarina Oksenberg u Banjaluci Izvor: MONDO

Američka glumica doputovala je u pratnji svog supruga, takođe glumca i režisera Kaspera van Diena, koji bi trebalo da režira novi igrani film posvećen stradanjima u logoru Jasenovac, tokom Drugog svjetskog rata.

Goste iz Amerike primio je premijer Srpske Milorad Dodik , koji je, kako prenosi Srna, podržao ovaj projekat i obećao da će Vlada RS da pomogne u njegovoj realizaciji.

Katarina Oksenberg rekla je de je veoma važno da bude snimljen film o stradanju Srba u logoru "Jasenovac" zbog toga što je srpski narod veoma često pogrešno predstavljen u svijetu.

Princeza Katarina smatra da je snimanje ovog filma od izuzetne važnosti, jer će na taj način svijet saznati pravu istinu o stradanju Srba u logoru "Jasenovac".

"Srpski narod često je pogrešno predstavljen u medijima. Veoma je značajno da bude promijenjena ta pogrešna slika o Srbima, da svijet sazna ko su Srbi i kroz šta su sve prošli", istakla je princeza Katarina u intervjuu za "Nezavisne novine".

Dodala je da ovaj film mora da bude istinita priča, koja će stvoriti pravu sliku o stradanju Srba i da zbog toga u narednom periodu namjerava da se posveti istraživanju priča svih preživjelih u logorima smrti.

Tokom raygovora i premijer Srpske je rekao da je konačno vrijeme da se sazna istina o srpskoj istoriji, odnosno da su Srbi preživjeli holokaust kao i Jevreji i da "Jasenovac" bude stavljen na isti nivo kao i logor "Aušvic".

Mjesto snimanja filma, kao ni članovi ekipe koja bi radila na ovom projektu još nisu određeni, ali bi, kako je rekla američka srpskog porijekla, kadrovi mogli da budu snimani i u RS.

"Da bismo uradili najbolju produkciju, moramo iskoristiti sve svoje izvore u Holivudu, jer imamo pristup najboljim montažerima, režiserima i scenaristima. Pokušaćemo da uključimo u projekat sve ljude čije učešće će biti od koristi. Razmišljali smo i o Stivenu Spilbergu, ali s obzirom na to da je on radio `Šindlerovu listu`, ne znam da li će biti zainteresovan za još jedan film o holokaustu", rekla je princeza Katarina.

Ponosna na svoje srpsko porijeklo, američka glumica nedavno je boravila i u Beogradu, gdje je dobila pasoš i državljanstvo.

Namjerava, kaže, da i svojoj djeci izvadi srpska državljanstva i pasoše, kako bi, više boravili u postojbini svojih predaka.

Holivudska glumica sa američkim režiserom i glumcem ima petoro djece.

Pamtimo je kao Amandu, ćerku Blejka i Aleksis Karington, iz serije "Dinastija", a njega, najviše po filmu "Svemirski vojnici".
Katrin i Kasper zvijezde su serije od trinaest epizoda koju je američka televizija šest meseci snimala u njihovom kalifornijskom domu: kako žive, šta rade, o čemu pričaju, zbog čega se smiju, zbog čega svađaju…

Jedna sasvim nova vrsta takozvanih "rialiti" programa.

Američka glumica Katrin Oksemberg ćerka je knjeginje Јelisavete Karađorđević, a kneginja
ćerka  kneza Pavla Karađorđevića i kneginje Olge od Grčke i Danske.

Јelisaveta Karađorđević, koja je u srodstvu i sa španskom kraljicom Sofijom i Čarlsom, princom od Velsa, bila je udata za Hauarda Oksenberga, sa kojim ima dvije ćerke Katarinu i Kristinu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE