• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kaubojka" iz Doboja pobjegla iz bolnice

Svjetlana Žunić (17) pobjegla je s Odjela neuropsihijatrije bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju gdje je bila smještena po naredbi suda.

 "Kaubojka" iz Doboja pobjegla iz bolnice Izvor: MONDO

Žunićeva, koja je 25. maja uhapšena zbog namjere da postavi eksploziv pod vozilo dobojskog inspektora, čitavo vrijeme boravka na Neuropsihijatriji je smišljala bijeg iz bolnice i to je i učinila iskoristivši nepažnju Sudske policije pod čijim se nadzorom nalazila.

Svjetlana je krajem juna iskočila kroz prozor i pobjegla, piše sarajevski "Dnevni avaz". Ne zna se da li je iko odgovarao za bijeg djevojke, za koju je njena tetka Božica Žunić, prema pisanju "Avaza", tvrdila da nije uredu sa živcima.

Svjetlana se nakon bijega javila direktorici Centra za socijalni rad u Doboju i obećala da će se uredno odazivati pozivima Okružnog tužilaštva i suda u Doboju. Prema neprovjernim informacijama, ona se nalazi u okolini Zenice.

"Pobjegla sam jer smatram da mi nije mjesto na Neuropsihijatriji", kazala je Svjetlana radnicima Centra za socijalni rad u Doboju.

Svjetlana će u oktobru postati punoljetna, a od prošle godine nakon smrti majke živjela je kod tetke Božice u Porječju.

Ona se bolje služi pištoljem nego olovkom. Minsko-eksplozivna sredstva bliži su joj svijet nego pribor za jelo ili vrste vina o kojima uči u Upravno-ugostiteljskoj školi.

Nadimak “Ani četiri pištolja” dovoljno govori o njoj.

Još nema osamnaest godina, ali zato broj “sabranih kaznenih djela” u njenoj kolekciji odavno premašuje tu brojku. Bombe, pištolji i eksplozivna sredstva, namijenjena ni manje ni više nego uništavanju tenkova, gotovo su svakodnevica donedavne učenice iz Doboja, koja je postala strah i trepet za naselje Porječje u kojem živi, tako da se nitko od komsija ne usudi javno o njoj govoriti.

Veoma je inteligentna, ali je često pravdu znala tražiti oružjem koje je nabavljala od zasad nepoznatih osoba.

Iz škole je izbačena nakon što je policija u njenoj torbi pronašla pištolj koji je ponijela, navodno, u namjeri da se osveti bivšem dečku. A taj je imao hrabrosti s tom savremenom kaubojkom prekinuti ljubavnu vezu.

O svemu je saznala dobojska policija pa je uslijedila istraga, a onda je Svjetlana 25. maja uhvaćena dok je postavljala eksploziv pod automobil policijskog inspektora.

Po nalogu tužilaštva trebao joj je biti određen jednomjesečni pritvor na što se usprotivio Osnovni sud u Doboju i djevojku je u dogovoru s predstavnicima Centra za socijalni rad na čelu s direktoricom Radmilom Mlinarević smjestio na Neuropsihijatriju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE