• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić: Sadoviću, povuci se!

Predsjednik SDA razočaran što ministar bezbjednosti BiH nije podnio ostavku

 Tihić: Sadoviću, povuci se! Izvor: MONDO

Predsjednik SDA Sulejman Tihić je izrazio razočarenje što ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović, od kojeg Predsjedništvo stranke traži da podnese ostavku, ''nije razumio da u interesu stranke i u ličnom interesu treba da se povuče sa te pozicije''.

Komentarišući Sadovićevu izjavu da neće podnijeti ostavku dok lider SDA javno ne kaže da je podlegao pritiscima, Tihić je rekao da SDA više nema puno prostora za dalje poteze.

"Zna se šta se dalje može raditi i o tome ćemo uskoro donijeti odluku. Jedina mogućnost jeste zahtjev za razrješenje'', izjavio je Tihić novinarima u Sarajevu, najavljujući za srijedu, 15. juli, novu sjednicu Predsjedništva SDA.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će svi poslanici SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH glasati za Sadovićevu smjenu i očekuje li podršku i ostalih stranaka, Tihić je rekao da je uvjeren da će svi poslanici, nakon što Predsjedništvo stranke donese obavezujući stav, glasati za to.

On očekuje da će zahtjev za Sadovićevu smjenu podržati i stranke parlamentarne većine, kao što je SDA to učinio kada su bili u pitanju smjene i imenovanja predlagana od drugih vladajućih stranaka.

"Očekujemo da ćemo takvu podršku imati od stranaka parlamentarne većine. Ne sumnjam da će to proći", naglasio je Tihić.

Sadović je u petak, 10. jula, izjavio da neće podnijeti ostavku na mjesto ministra bezbjednosti BiH dok lider SDA javno ne kaže da je podlegao pritiscima prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana i američkog ambasadora u BiH Čarlsa Ingliša, koji su ultimativno tražili da bude uklonjen sa funkcije.

Predsjedništvo SDA donijelo je 3. jula odluku kojom je pozvalo Sadovića da podnese ostavku na funkciju ministra bezbjednosti BiH zbog određenih prigovora na njegovu saradnju sa nekim institucijama BiH i međunarodne zajednice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE