• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sadović: Neću podnijeti ostavku

Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović izjavio je da neće podnijeti ostavku, jer smatra da je svoj posao dobro radio.

 Sadović: Neću podnijeti ostavku Izvor: MONDO

"Nisam objektivno odgovoran. Ako misle da me treba smijeniti, neka me smijene na bilo koji način, da li odlukom OHR-a ili voljom parlamentarne većine", rekao je Sadović za Alternativnu televiziju, komentarišući pozive iz SDA da podnese ostavku.

Sadović smatra da nije kriv i da je dobro obavljao posao ministra.

"Oni znaju tu činjenicu, ali su podlegli pritisku. Ja smatram da su oni treba da se odupru tom pritisku, jer ovo ima jednu drugu dimenziju, dimenziju za budućnost", rekao je Sadović.

Komentarišući slučaj "tuzlanska kolona", Sadović je istakao da nema povratnu informaciju iz sjedišta Interpola u Lionu da li će na njegov zahtjev biti obustavljene potjernice Srbije protiv državljan BiH u ovom predmetu.

Riječ je o crvenim potjernicama, izdatim na zahtjev NCB Interpola Beograd za državljanima BiH Selimom Bešlagićem, Enverom Delibegovićem, Budimirom Nikolićem i Muhamedom Brkićem, koje Srbija tereti za ratni zločin i nedozvoljena sredstava ratovanja po Krivičnom zakonu bivše Jugoslavije.

Generalni sekretarijat Interpola u Lionu početkom jula je na zahtjev Sadovića suspenodovao "crvene potjernice", koje je raspisala beogradska kancelarija Interpola protiv državljana BiH u slučaju "Dobrovoljačka ulica".

Srpsko tužilaštvo za ratne zločine raspisalo je međunarodne poternice za 19 osoba iz BiH zbog napada na kolonu bivše JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine kada su ubijena 42 vojnika, a ranjena 73.

Među onima koje Srbija tereti za ovaj zločin su i bivši članovi ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, te general Jovan Divjak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE