• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pena: Policija adekvatno reagovala

Pojedinačni incidenti, poput skidanja zastave BiH u Bratuncu, ne mogu narušiti bezbjednosnu situaciju, izjavio je Uroš Pena.

 Pena: Policija adekvatno reagovala Izvor: MONDO


Direktor policije Republike Srpske (RS) Uroš Pena rekao Srni da je policija prilikom incidenta u Bratuncu adekvatno reagovala, istakavši da su neistinite priče da je skrnavljena zastava BiH.

"Ona, nažalost, jeste skinuta, ali je i vraćena prije nego što je policija došla. Dakle, nije bilo skrnavljenja zastave, kako su to neki mediji javili", kaže Pena.

Direktor policije RS je istakao da policija RS adekvatno reagovala i kada je prije nekoliko dana zapaljeno sijeno i prijećeno smrću građaninu srpske nacionalnosti u opštini Bratunac, dodavši da su u oba slučaja pripadnici MUP-a RS pokazali profesionalnost.

"Ne gledamo da li je neko ove ili one nacionalnosti, ali vodimo računa da se građani Srebrenice i Bratunca osjećaju sigurno i poslije 11, 12 i 13. jula. Mogli smo drugačije reagovati, ali time bismo samo narušili međunacionalne i međuljudske odnose", ocijenio je Pena.

On je dodao da su sva dešavanja dokumentovana, da je o njima obaviješten nadležni tužilac, te da će biti procesuirani, ako bude elemenata prekršaja ili krivičnih djela.

Pena nije želio da kometariše pozadinu medijskih napisa o navodno lošem ragovanju policije, ističući da to političari treba da razsjasne između sebe, te da policija radi krajnje korektno i fer.

"Neka mi neko navede samo jedan primjer neadekvatne reakcije policije, ako ga ima i neće biti problem da vidimo o čemu se radi", istakao je Pena.

Pena je precizirao da se u Srebrenici godišnje dogodi oko 70 krivičnih djela i da je procenat otkrivenosti 90 odsto, što je najbolji rezultat u RS, kao i da je vrlo malo narušavanja javnog reda i mira, pogotovo sa nacionalnim predznakom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE