• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Međunarodna zajednica pokušava da jača uticaj u BiH

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da je očigledno da se međunarodna zajednica strateški ponovo pokušava vratiti na scenu BiH.

 Dodik: Međunarodna zajednica pokušava da jača uticaj u BiH Izvor: MONDO

Odgovarajući na pitanje poslanika Siniše Dodika da prokomentariše izjavu lidera SDA da više ne postoji "prudska trojka", premijer RS rekao je u Narodnoj skupštini RS da Tihić u posljednje vrijeme ne dolazi na sastanke koje je ranije sam inicirao iz više razloga, među kojima je i pokušaj da se ojača uticaj međunarodne zajednice.

"Nešto što karakteriše sinonim za unutrašnji dogovor jeste prudski proces, odnosno da se domaći političari dogovarau bez učešća stranaca", rekao je Dodik.

Premijer RS naglasio je da ustavne promjene nisu obaveza ni za evropske integracije niti bilo kakve druge integracije u BiH.

"Što se nas tiče, u prioritetu može biti biti rješavanje pitanja imovine, kao uslova za zatvaranje OHR-a, što podržavamo i smatramo da je upravo ono što smo mogli prije neki dan čuti od ministra spoljnih poslova Švedske Karla Bilta i predstavnika američke administracije, a to je da u ovoj godini treba doći do tranzicije OHR-a u Kancelariju specijalnog predstavnika EU, kako bi se stvorili uslovi da BiH i dalje nastavi put ka EU", rekao je Dodik. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE