• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko (ne)će na sastanak kod Incka?

Visoki predstavnik pozvao lidere na sastanak. Čović i Tihić dolaze, ostali..?

 Ko (ne)će na sastanak kod Incka? Izvor: MONDO

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odazvaće se sastanku u Sarajevu na koji je OHR pozvao petoricu lidera političkih stranaka u BiH.

Potparol HDZ-a BiH Mišo Relota rekao je da je Čović dobio poziv za sastanak u OHR-u , a na kojem bi trebalo da budu nastavljeni pregovori o ključnim pitanjima u BiH.

Poziv za učestvovanje na sastanku dobili su i predsjednici SNSD-a Milorad Dodik i SDA Sulejman Tihić, kao i lideri Stranke za BiH Haris Silajdžić i SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

Na sastanku koji je zakazan za četvrtak, biće riječi o budućim mehanizmina koordinacije između političkih stranaka u BiH, neriješenim pitanjima iz Mape puta za ukidanje viznog režima, državnoj i vojnoj imovini i o procesima ustavne reforme.

Tihić je , takođe, potvrdio da će prisustvovati sastanku lidera "prudske trojke" koji je inicirao visoki predstavnik Valentin Incko, naglašavajući da će on biti proširen učešćem predstavnika i ostalih stranaka.

Pravdajući svoje povlačenje iz "prudskog procesa" koji je sinonim za dogovor domaćih političara o problemima u BiH, Tihić je rekao da dogovori nemaju smisla ako se ne provode, te kao primjer za to naveo rušenje strategije o povratku.

Istovremeno, predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na vanrednoj sjednici odlučiće u srijedu da li će predsjednik ove stranke Zlatko Lagumdžija prisustvovati sastanku u OHR-u.

Sastanak će biti održan u prostorijama Kancelarije visokog predstavnika.

(Srna/ MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE