• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Silajdžić da se izvini srpskim majkama”

Kritike Silajdžiću što nije odao poštu srpskim žrtvama u Bratuncu uputilla nevladina organizacija "Istorijski projekat Srebrenica."

 “Silajdžić da se izvini srpskim majkama” Izvor: MONDO

Predsjednik ove organizacije Stefan Karganović kritikovao je bošnjačkog člana Predjedništva BiH Harisa Silajdžića što nakon odavanja pošte žrtvama u Srebrenici, nije, dan kasnije otišao u Bratunac i odao poštu i ubijenim Srbima.

"Priznanje nije znak slabosti, već znak snage i hrabrosti", citirao je Karganović Silajdžića sa komemoracije u Srebrenici i pozvao ga da snagu ovih riječi potvrdi ličnim primjerom tako što bi se izvinio majkama, očevima, braći, sestrama i ostaloj rodbini srpskih žrtava na komemoraciji u Bratuncu.

U otvorenom pismu Karganović podsjeća da je Silajdžić tokom rata bio član kolektivnog predsjedništva BiH u Sarajevu i član Vrhovne komande oružanih snaga koje su počinile te zločine.

"On ima duboke lične razloge da se pred preživjelim porodicama žrtava rastereti svoje odgovornosti za pokolje i razaranja po okolnim srpskim selima i da im za to ponudi iskreno i od srca izvinjenje", zaključuje Karganović.

Prema njegovim riječima, Silajdžić i njegovi politički istomišljenici trebalo bi odmah da otvore razuman dijalog i da poprave odnose sa svojim komšijama Srbima zato što su oni, podsjeća Karganović, jedini ljudi koji će preostati da sa muslimanima dijele život i prostor nakon što se strani sponzori budu povukli iz BiH.

"Srebrenica mora da bude ono što stvarno jeste, mjesto za solidarnu tugu svih svojih žitelja zbog ljudske kataklizme koja se tamo dogodila između 1992. i 1995. godine i koja je uništila obje zajednice. Alah je Bog pravde i milosrđa. On nije božanstvo koje će trpiti da Njegovi navodni služitelji ismijavaju mučeništvo Njegovih stvorenja tako što će dan sjećanja na njih cinično pretvoriti u jeftin politički karneval", zaključuje Karaganović u otvorenom pismu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE