• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ode Sadović!

Predsjedništvo SDA odlučilo da smijeni ministra bezbjednosti BiH Tarika Sadovića. Protiv odluke bila dva člana, dok je jedan bio uzdržan.

 Ode Sadović! Izvor: MONDO

Predsjedništvo SDA pokrenuće inicijativu za razriješenje Tarika Sadovića dužnosti zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministra bezbjednosti.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić rekao da će uz prijedlog za Sadovićevu smjenu biti poslano i detaljno objašnjenje zbog čega se traži Sadovićeva smjena. On je pojasnio da je pokretanje smjene ministra bezbjednosti BiH rezultiralo nezadovoljstvom kako stranih, tako i pojedinih domaćih institucija.

"Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić BiH ima pravo da donese odluku o razrješavanju dužnosti. Mi ćemo u ime stranke uputiti prijedlog za razrješenje Sadovića, kao što smo to učinili kada je bio slučaj sa imenovanjem", precizirao je Tihić i naglasio da će u prijedlogu SDA za Sadovićevo razrješenje biti navedeni razlozi zbog čega se traži njegova smjena.

On očekuje da će druge stranke parlamentarne većine podržati inicijativu za Sadovićevo razrješenje, jer je i SDA ranije podržavala određene smjene do kojih je dolazilo od posljednjeg imenovanja Savjeta ministara BiH.

Tihić je napomenuo da se "već naziru" imena kandidata za novog ministra bezbjednosti BiH, ali o njima nije želio da spekuliše.

Član Pedsjedništva SDA Salko Sokolović izjavio je novinarima da je bio protiv današnjih zaključaka, jer nije čuo koja argumentacija stoji iza toga.

"Ne stajem iza lopova, profitera i kriminalaca da su mi rođena braća. Za Sadovića nisam osjetio da je takav i nisam čuo da je takvo nešto argumentovano", rekao je Sokolović.

On tvrdi da slična atmosfera vlada u Predsjedništvu SDA, gdje je prisutna neka vrsta podijeljenosti, kao i u Klubu poslanika SDA.

Sadović ne priznaje loš rad!


Tarik Sadović je više puta ponovio da neće podnijeti ostavku na funkciju ministra, jer smatra da je svoj posao dobro radio.

On tvrdi da neće napustiti mjesto ministra bezbjednosti BiH dok lider SDA javno ne kaže da je podlegao pritiscima prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana i američkog ambasadora u BiH Čarlsa Ingliša, koji su ultimativno tražili da bude uklonjen sa funkcije.

Predsjedništvo SDA donijelo je 3. jula odluku kojom je pozvalo Sadovića da podnese ostavku na funkciju ministra bezbjednosti BiH zbog određenih prigovora na njegovu saradnju sa nekim institucijama BiH i međunarodne zajednice.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE