• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ustav na domaćim vlastima

Lider SNSD-a poručuje da je Ustav BiH stvar političkog dogovora i konsenzusa unutar BiH i poručio da ga neće rješavati ni Nato, ni EU, ni SAD.

 Dodik: Ustav na domaćim vlastima Izvor: MONDO

"Nisam spreman da učestvujem u razgovorima o Ustavu ukoliko vođstvo nad tim procesom ima Nato ili bilo ko iz EU i SAD", rekao je Milorad Dodik komentarišući raniju izjavu generalnog sekretara Natoa Jap de Hop Shefera da je ustavna reforma u BiH bitna za Nato.

Dodik je naglasio da ustavna reforma treba biti proces koji će dogovoriti domaći lideri i da je potrebno doći do konsenzusa o onome što je moguće.

"Mi smo blizu odluke da uopšte ne učestvujemo u raspravama o ustavnim promjenama ukoliko se na ovaj način stvara atmosfera pritiska i upotrijebi Nato za priču o ustavnim promjenama. Onda od toga nema ništa, neka ih tada donese i nametne Shefer", poručio je on.

Dodik je uoči sastanka lidera "prudske trojke" sa Sheferom ocijenio da je funkcioner Natoa podlegao atmosferi iz Sarajeva i da se umjesto rješavanja problema koji su na dnevnom redu postavljaju neki novi zadaci.

"Mi i dalje podržavamo prijem BiH u Nato, ali taj proces bi išao brže bez ovakvih neopreznih političkih zahtjeva koji dolaze iz Natoa. Ako se ovako nastavi to može da poljulja našu odluku za članstvo u Natou", rekao je on.

Dodik je ukazao na, kako je rekao, neoprostivu činjenicu da je Nato bombardovao Srbe i na neoprostivu činjenicu da je to uradio sa osiromašenim uranijumom.

"Doći će vrijeme kada će i to pitanje biti stavljeno na dnevni red", rekao je lider SNSD- a uoči sastanka sa Sheferom u Sarajevu.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE