• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Već počela predizborna kampanja!

Predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić izjavio je da su diskusije poslanika pokazale da se polako ulazi u predizbornu kampanju.

 Već počela predizborna kampanja! Izvor: MONDO

"Realno, ulazimo u period predizborne kampanje i već od jeseni, a pogotovo od početka naredne godine, politički stavovi poziconih i opozicionih poslanika biće sve udaljeniji, jer će svaka od stranaka zauzimati startnu poziciju za izbore u oktobru iduće godine, koji su vrlo važni", rekao je Radojičić.

On je ocijenio da će kampanja biti jako duga, barem cijelu iduću godinu, što će smanjiti efektivnost institucija.

"Čim uđete u predizbornu kampanju, imate veći utrošak vremena i manju efikasnost parlamenata, koji su direktno mjesto sudara opozicije i pozicije. Dakle, iduća godina biće po učinku lošija, a po atmosferi i retorici puno toplija", stav je Radojičić.

Radojičić je rekao da ne treba dovoditi u pitanje činjenicu da sve političke partije sa sjedištem u RS imaju gotovo identičan stav o onim ključnim pitanjimam kao što je opstanak RS, njene ključne nadležnosti, borba za pravni status insitucija RS ali da, čime se izađe izvan toga, postoje potpuno različiti stavovi.

"Postoji potpuno programsko suštinsko jedinstvo, koje nije vezano za ovu ili onu političku ideologiju ili orjentaciju političkih partija. Čim se izađe izvan toga i nečega što su najkrupniji interesi, naravno da postoje potpuno različiti stavovi", istakao je Radojičić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE