• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez pušenja na javnim mjestima!

Narodna skupština usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o zabrani pušenja duvanskih proizvoda na javnim mjestima.

 Bez pušenja na javnim mjestima! Izvor: MONDO

Ovim nacrtom propisuje se zabrana pušenja duvansih proizvoda na javnim mjestima kao što su službena vozila, objekti u kojima se organizuju igre na sreću i javni toaleti.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić rekao je da je osnovni cilj nacrta zabrana pušenja duvana i duvanskih proizvoda na javnim mjestima, radi zaštite nepušača i rizičnih grupa, poput maloljetnih lica, trudnica i stajih lica, od pasivnog pušenja, čime se utiče na poboljanje zdravlja stanovništva.

On je dodao da Nacrt otklanja i nedostatke u pogledu nadzora nad primjenom Zakona o zabrani pušenja tako što propisuje da nadzor obavljaju zdravstveno-sanitarne inspekcije, inspekcija rada i policija.

Parlament je usvojio i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o estradnoj djelatnosti, zbog nedorečenosti, neprimjenjivosti i otežane primjene pojedinih odredaba važećeg zakona, kako od strane Udruženja estradnih umjetnika, tako i svih članova.

Usvajanjem ovog nacrta, predsjednik parlamenta Igor Radojičić prekinuo je četverodnevno zasjedanje i nastavak sjednice zakazao za septembar. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE