• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar tuži "Blic" zbog traktora

Ministar poljoprivrede najavio privatnu tužbu protiv novina "Euroblic" koje su, svojim tekstovima o spornim traktorima "bacile ljagu na njegovo ime".

 Ministar tuži "Blic" zbog traktora Izvor: MONDO

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Radivoje Bratić rekao je da Ministarstvo nije odgovorno što poljoprivrednici, kojima su javno uručeni ključevi traktora Industrije mašina i traktora (IMT) Novi Beograd, nisu dobili ove poljoprivredne mašine i što su odmah nakon svečanosti morali vratiti ključeve zastupniku ove firme.

Bratić je najavio privatnu tužbu protiv dnevnih novina "Euroblic" koje su, svojim tekstovima objavljenim 16. i 17. jula, kako je rekao, "bacile ljagu na njegovo ime".

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vlada RS uradili su sve planiranom dinamikom. Problem je što IMT i njihovi dileri nisu završili potrebne tehničke detalje", rekao je Bratić novinarima u Banjaluci demantujući pisanje "Euroblica".

Bratić je istakao da Ministarstvo nastavlja sa subvencionisanjem kupovine ovih traktora.

Prema njegovim riječima, osnovna cijena najjeftijeg traktora iz ove ponude iznosi 11.500 KM, bez PDV-a, troškova prevoza i carinskog evidentiranja.

Potpredsjednik Vlade Srbije Mlađan Dinkića i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Radivoje Bratić uručili su na osnovu ranije zaključenog sporazuma vlada RS i Srbije o subvenciniranim cijenama, u utorak 14. jula u Kobatovcima kod Laktaša, ključeve za 20 traktora fabrike IMT iz Novog Beograda zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima.

U tekstovima objavljenim u "Euroblicu" navodi se da su, "nakon što su isključene kamere, a delegacije vlada RS i Srbije otišle, farmeri morali da vrate uručene ključeve i dokumentaciju, a trakore će, kao im je rečeno dobiti u septembru". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE