• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Većina stranaka za smjenu Sadovića

Gotovo sve političke partije glasaće u Predstavničkom domu Parlamenta BiH za smjenu ministra bezbjednosti BiH Tarika Sadovića, piše "Fokus".

 Većina stranaka za smjenu Sadovića Izvor: MONDO

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Lazar Prodanović rekao je da će ta stranka podržati smjenu Sadovića, računajući da je to zatražila SDA, u čijoj je nadležnosti da odlučuje o kadrovskim pitanjima u resorima koji pripadaju toj stranci.

"Nedavno je bilo turbulencija u drugim ministarstvima kada je SDA podržala naše zahtjeve, pa nema razloga da mi to ne uradimo u ovom slučaju", rekao je Prodanović i podsjetio na ranija upozorenja SNSD-a u vezi sa nedopustivim postupcima Sadovića.

Ivo Miro Jović, poslanik HDZ BiH, rekao je da će poštovati zahtjev SDA i glasati za smjenu parlamentu BiH, s obzirom da se radi o stranci koja je Sadovića predložila za ministra.

Azra Hadžiahmetović, poslanik Stranke za BiH, kaže da će ova stranka o podršci za smjenu Sadovića odlučiti kada od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića dobije zvaničan dopis i obrazloženje.

"Fokus" nezvanično saznaje da će i SBiH podržati Sadovićevu smjenu, s obzirom da su jedna od šest stranaka vladajuće većine na nivou BiH.

Momčilo Novaković, nezavisni poslanik, rekao je da će dići obje ruke za Sadovićevu smjenu, s obzirom na njegovu samovolju u slučajevima "Dobrovoljačka" i "Tuzlanska kolona".

"Rad Sadovića je nepotrebno komentarisati", rekao je Novaković.

Branko Dokić, poslanik PDP, kaže da će podržati Sadovićevu smjenu, ali i da smatra žalosnim što ovakav prijedlog nije došao barem godinu dana ranije.

"Radi se o ministru koji je pravio propuste u kontinuitetu, neprestane opstrukcije, stavljajući se u službu jedne politike. Na osjetljivom mjestu, kao što je vodeća pozicija u Ministarstvu bezbjednosti nije tražio kompromis, što je nedopustivo", rekao je Dokić.

Jerko Ivanković-Lijanović, poslanik Narodne stranke "Radom za boljitak", kaže da će najvjerovatnije podržati smjenu Sadovića, ukoliko se ne pojave neki razlozi za suprotno izjašnjavanje.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Špirić donio je odluku o smjeni Sadovića i uputio je u parlamentarnu proceduru.

Da bi odluka o Sadovićevoj smjeni stupila na snagu, potrebno je da je potvrdi Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedništvo SDA zatražilo je od Špirića da razriješi Sadovića dužnosti.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE