• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Držimo se sporazuma sa SDA i DF

Autor SRNA

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da SDS, PDP i NDP ima jasan sporazum sa SDA i DF kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH, te dodaje da će se pridržavati tog sporazuma i raditi na njegovoj realizaciji.

 Čavić: Držimo se sporazuma sa SDA i DF Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Na koji način će Dragan Čović (lider HDZ BiH) i hoće li uspjeti u vlast BiH da involvira (lidera SNSD Milorada) Dodika, veliki je znak pitanja. Ako se ne realizuje Čovićev plan, jedini mehanizam koji Čović ima jeste da opstruiše rad parlamenta BiH kroz svoja tri delegata u Domu naroda. Isti takav mehanizam bi mogao da ima i SNSD", rekao je Čavić.

On je dodao da je utisak takav da se radi na formiranju vlasti na nivou entiteta, a onda opstruisati vlast na nivou BiH.

"HDZ BiH i SNSD su trenutno u Savjetu ministara i Savjet u tehničkom smislu može da funkcioniše koliko hoćete", rekao je Čavić na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Komentarišući istupanje Vojina Mitrovića iz NDP-a, Čavić je rekao da je Mitrović zloupotrebio listu NDP-a na osnovu koje je i osvojio mandat, jer ga sam ne bi osvojio.

"Optužio je kolege iz NDP u Bijeljini da od njih nije imao podršku. Kako je mogao biti poslanik ako nije imao podršku? Da smo htjeli, mogli smo da dogovorimo da Vojin Mitrović ni u jednoj varijanti ne bude narodni poslanik", istakao je Čavić.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP Krsto Jandrić rekao je da bi bilo moralno i pošteno da Mitrović stranci vrati mandat, jer je osvojio oko 1.800 glasova, a da je za taj mandat bilo potrebno minimalno 5.500 glasova.

On je dodao da su Mitrović i poslanik Ilija Stevančević, koji je iz SDS-PUP-SRS prešao u samostalne poslanike, maksimalno zloupotrijebili jedan član Izbornog zakona koji se odnosi na to da je mandat izabranih predstavnika njihov.

"To apsolutno ne znači da su taj mandat i osvojili. Oni su samo dio tog mandata", zaključio je Jandrić.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SSSS

Necemo vam dozvoliti da nam uvucete nasu Republiku Srpsku u taj vas izdajnicki pakt sa dva najveca srbomrsca. A Komsica ti zelim u kuci i zelim tebi licno sve ono sto njih dvojica zele Republici Srpskoj.

Gz

Ma tako je Cava drzi se ti Bakira i Zeljka a nas u RS ostavi na miru, mi ionako nismo nesto zagrijani za tu vasu Bosnu.

MONDO REPORTAŽE