• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijeteći grafiti Srbima u Srebrenici

Članovi Udruženja "Leptir" su na zidu prostorija ovog udruženja pronašli grafit sadržaja "Znam za nož, osjećam žicu j... majku za Srebrenicu PG".

 Prijeteći grafiti Srbima u Srebrenici Izvor: MONDO

Niko od predstavnika lokalne vlasti i političkih stranaka iz Srebrenice nije osudio pojavu grafita prijeteće sadržine upućene Srbima na ulazu u prostorije Udruženja roditelja hendikepirane djece "Leptir", koje je smješteno u zgradi Osnovne škole u Potočarima.

Za sada se oglasila jedino predsjednik Udruženja "Leptir" Željka Katanić, koja je istakla da ovakve poruke ne doprinose izgradnji suživota i pomirenja, te unose nemir i nepovjerenje među građanima.
"Pojava ovakvih poruka bilo gdje je za osudu, a posebno na ulazu u prostorije multietničkog udruženja kakvo je `Leptir`, koje okuplja više od 200 hendikepirane djece iz pet opština regije Birač i bori se za njihovo liječenje, školovanje i socijalizaciju, bez obzira na njihovu različitu nacionalnu, vjersku, polnu i drugu pripadnost", rekla je Katanićeva.

Iz ovog udruženja poručuju da ne dozvoljavaju da ih iko blati i ponižava, bez obzira kojoj vjeri pripadali i poručju da ne žele biti uvučeni u bilo kakav međunacionalni konflikt.
Inspektori policijske stanice Srebrenica obavili su uviđaj na licu mjesta i policija radi na otkrivanju počinilaca. (Srna)


Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE