• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS kupuje dva aviona?

Vlada Republike Srpske (RS) i Ministarstvo saobraćaja i veza razmatraju mogućnost nabavke dva putnička aviona.

 Vlada RS kupuje dva aviona? Izvor: MONDO

Ova mogućnost se razmatra imajući u vidu najavu skore liberalizacije viznog režima za građane RS i BiH, a u skladu sa Programom rada Vlade RS u kojem je kao jedan od prioriteta navedeno osnivanje i razvoj aviokompanije RS.

”S obzirom da proizvođači aviona u ovom trenutku daju najpovoljnije uslove za kupovinu, kroz višegodišnje povoljne kreditne aranžmane, Vlada RS i Ministarstvo saobraćaja i veza RS razmatraće u narednom periodu mogućnost da obezbijede sredstva i garancije Javnom preduzeću „Skaj Srpska“ Banjaluka potrebna za odobravanje kreditnih sredstava za kupovinu dva putnička aviona“, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

U saopštenju se ističe da će kupovina putničkih aviona obezbijediti otvaranje novih radnih mjesta u Javnom preduzeću „Skaj Srpska“ i dalji razvoj tog preduzeća.

„Otvaranje novih međunarodnih avio linija značajno će doprinijeti razvoju sveukupnih komunikacija, a posebno razvoju privrednih i turističkih veza, te obezbijediti i očuvanje međunarodne licence Aerodromu Banjaluka“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su mnoge kompanije u dosadašnjim razgovorima sa Vladom istakle potrebu i interes za razvoj aviosaobraćaja, koji će uticati na njihove direktne investicije u RS. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE