• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najviše Bošnjaka rukovodilaca

Od 383 rukovodeća državna službenika 163 Bošnjaci, 113 Srbi, 93 Hrvati, a 12 iz reda ostalih.

 Najviše Bošnjaka rukovodilaca Izvor: MONDO

Rukovodeći državni službenici zaduženi su da vode računa o nacionalnom balansu unutar institucija kojima rukovode, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Agencija za državnu službu BiH zadužena je da Savjetu ministara BiH blagovremeno dostavlja informacije u vezi s istekom mandata za državne službenike na rukovodećim pozicijama, čije imenovanje potvrđuje Savjet ministara, te da pri tome vodi računa da rokovi moraju biti u saglasnosti sa potrebnim vremenom za provođenje konkursne procedure.

Na sjednici je usvojena Informacija o cijeni putnih isprava koju je predložilo Ministarstvo civilnih poslova BiH u iznosu od 40 KM, a Ministarstvo civilnih poslova BiH zaduženo je da na osnovu Zakona o putnim ispravama donese pravilnik o cijeni putnih isprava.

Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju Direkcije za ekonomsko planiranje o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar-april ove godine.

Industrijska proizvodnja u prva četiri mjeseca u Federaciji BiH (FBiH) zabilježila je pad od 5,9 odsto, dok je u Republici Srpskoj (RS) zabilježen rast od 28,1 odsto, što predstavlja nastavak pozitivnog trenda nakon pokretanja proizvodnje u Rafineriji nafte Brod.

Globalna ekonomska kriza odrazila se negativno na budžete u BiH, te je zabilježen pad prihoda u budžetu FBiH u odnosu na isti period prošle godine za 14,5 odsto, a u RS za 11,8 odsto, navodi se u Informaciji.

Izvoz u prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prošle godine pao je za 21 odsto, a uvoz za 24,3 odsto.

Ukupne inostrane investicije u prvom kvartalu ove godine bilježe pad od oko šest miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u saopštenju. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE