• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović: Bez ultimatuma!

Ultimativni zahtjev Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda, predsjednik RS ocijenio najdrastičnijim miješanjem u pravosudni sistem!

 Kuzmanović: Bez ultimatuma! Izvor: MONDO

Klub Bošnjaka zatražio je da sudije Ustavnog suda RS prekinu kolektivni godišnji odmor i zajedno sa njima riješe novonastali problem u vezi sa Poslovnikom Ustavnog suda RS.

"Ultimativno zahtjevati da se sudije Ustavnog suda RS vrate sa odmora je najdrastičniji način miješanja u pravosudni sistem. Izvršna i zakonodavna vlast nemaju pravo da se miješaju u pravosudni sistem", rekao je  predsjednik RS Rajko Kuzmanović.

Istakao je da je Vijeće naroda RS demokratska instititucija koja bi trebalo da zaštiti vitalni interes određenog naroda i to samo u onom dijelu koji se odnosi na zakonodavni rad Narodne skupštine RS.

Međutim, ovakav stav Kluba Bošnjaka, kaže Kuzmanović, u najmanju ruku je neuobičajen i nije način na koji se postižu ciljevi.

"Ukoliko Klub smatra da je Ustavni sud RS svojim poslovnikom pogriješio, onda bi to trebalo na logičan i proceduralan način da riješi, nikako ultimativno. Ovo mi liči na politički štrajk, a narodno predstavništvo ne može da štrajkuje. Ono ne smije i ne može obustaviti rad, ali može da zahtijeva da se neke stvari promijene", rekao je Kuzmanović.

Predsjednik RS pozvao je delegate u Klubu Bošnjaka da svoj zahtjev objektiviziraju, počnu da rade i prihvate zakone koje je usvojio parlament Srpske.

Presjednik Kuzmanović boravio je u Čelincu povodom obilježavanja Dana i Krsne slave opštine, Sabora svetog arhangela Gavrila.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE