• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Više smijeha i optimizma u 2015.

Autor mondo.ba

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić poželio je da u 2015. bude više optimizma, osmijeha na licima, pozitivnije percepcije situacije i nade da stvari mogu da se poprave

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, u razgovoru za današnje Oslobođenje, kazao je da bi želio da u 2015. bude više optimizma, makar malo više osmijeha na licima, da bude pozitivnija percepcija naše situacije, barem malo nade da stvari mogu da se poprave, a ne da iz godine u godinu idu sve lošije.

"Moja je želja svima nama da ostvarimo pozitivni ambijent, umjesto depresije u kojoj smo godinama. Je li to realno, pokazaće vrijeme, ali ja se nadam da jeste", kazao je Ivanić.

Upitan kada će Predsjedništvo BiH imenovati mandatara Savjeta ministara BiH, rekao je da očekuje da će to biti završeno ako ne do kraja godine, u prvih deset dana januara.

"Postoji neka vrsta dogovora federalnih partnera da će imenovanjem predsjednika Federacije u istom momentu biti imenovan mandatar Savjeta ministara BiH. Ja se nadam da će to biti završeno. Koliko sam shvatio, ubrzaće se to u nekoliko narednih dana u Federaciji i vjerujem da ćemo to stići, pošto nema puno nesaglasnosti. Saglasni smo da je idući mandatar Bošnjak, saglasni smo da SDA ima pravo da ga predloži. Partije iz Saveza za promjene nemaju problem sa gospodinom Zvizdićem. Mi nećemo praviti nikakav problem, on ima našu podršku, kao i bilo koji drugi prijedlog koji bi došao iz SDA. Vjerujem i da ćemo do polovine februara, u najgorem slučaju do kraja februara, imati Savjet ministara BiH, što je u poređenju s nekim ranijim godinama izuzetno efikasno", kazao je Ivanić.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sinisa

Vise osmijeha on ce imati jer se uvalio u drzavne jasle da mlati narodom. Inace je nula kao politicar.

Gz

A na sta da se smijemo jel na padanje snijega ili na uzivanje vas politicara. Sram te bilo

MONDO REPORTAŽE