• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Dudakovića neko štiti

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da generala Atifa Dudakovića neko štiti zbog čega se on osjeća sigurno u Bihaću i u BiH.

 Dodik: Dudakovića neko štiti Izvor: MONDO

Komentarišući medijske tvrdnje da Dudakovića štite Amerikanci i da on neće biti procesuiran za ratne zločine, Dodik je u izjavi RTV BN rekao da Dudakovića sigurno neko štiti, navodeći da mu nije poznato da li su to "američke ili neke druhe strukture".

"Ima zaštitu i neko ga štiti, jer je on siguran u Bihaću i u BiH. Davno je trebao da bude procesuiran", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je protiv Dudakovića najviši vrh RS prije tri godine podnio kriivčnu prijavu Tužilaštvu i Sudu BiH zbog ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima i vojnicima, ali to nije bilo dovoljno za pravosudne organe BiH da ga procesuiraju.

Tvrdnje da Dudaković neće biti procesuiran, jer ga štite američke diplomate, ambasada te zemlje u BiH je odbacila, navodeći da su ti "navodi apsolutno netačni i ne zaslužuju bilo koji dalji komentar.

Slučaj Dudaković aktuelizovan je ponovo prije nekoliko dana kada se na ovdašnjim televizijama pojavio video snimak na kojima se vidi kako on izdaje naredbu svojim vojnicima da streljaju dvojicu pripadnika iz Autonome Krajine Zapadna Bosna, koja je bila pod kontrolom Fikreta Abdića.

U tužilaštvu BiH su samo potvrdili da se istraga u predmetu Dudaković vodi i da više detalja o tome ne mogu saopštavati jer su istražne radnje u toku. (Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE