• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo: Odluke o stranim borcima po zakonu!

Svaka odluka nadležnih organa i sudova u slučajevima stranih boraca bila je provedena u skladu sa zakonom, tvrde u Ministarstvu bezbjednosti.

 Ministarstvo: Odluke o stranim borcima po zakonu! Izvor: MONDO

“To najbolje govori o radu Ministarstva bezbjednosti BiH i njegovih agencija za provođenje zakona”, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH povodom izjave prvog zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana da ministar Tarik Sadović nije učinio ništa da strani borci odu iz BiH.

"Ako je Gregorijan ultimativno `očekivao` od Sadovića da pitanje stranih boraca rješava nezakonito, kao što je urađeno u slučaju takozvane `alžirske grupe`, onda je previše očekivao", navodi se u saopštenju ministra Sadovića, čiju bi smjenu sa te dužnosti sutra trebalo da potvrdi Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Sadović ističe da slučaj tzv. alžirske grupe, najblaže rečeno, nije primjer izgradnje vladavine prava u koju se zaklinje Gregorijan.

U saopštenju je naglašeno da je ministar Sadović "besprijekorno organizovao" povratak trojice državljana BiH iz "alžirske grupe" iz zatvora u Gvantanamu kada ih je oslobodio američki sud, a Vlada SAD zvanično zatražila od BiH da ih primi.

"Dok Vlada SAD očekuje da BiH primi i preostale zatvorenike iz Gvantanama, njihov predstavnik u OHR-u Rafi Gregorijan, očekuje da drugi budu protjerani iz BiH. Ministar Sadović očekuje da ga smijene, jer je radio u skladu sa zakonom, a ne prema tuđim `očekivanjima`", dodaje se u saopštenju.

Gregorijan je juče izjavio da odlazeći ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Tarik Sadović "blago rečeno" nije učinio što je trebalo da učini da bi obezbijedio da u skladu sa Aneksom 1 A Dejtonskog sporazuma iz BiH odu bivši strani borci.

On je podsjetio da je trebalo da ti strani borci napuste BiH prije 14 godina.

Gregorijan je konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da je OHR posebno bio zabrinut ovim pitanjem i podsjetio da je više godina svima poznato čime je bio zabrinut kad je riječ o radu Ministarstva bezbjednosti BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE