• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zahtjev za ostavku načelnika Istočne Ilidže

Opštinski odbor SNSD-a Istočna Ilidža ponovio je zahtjev da načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač iz moralnih razloga podnese ostavku.

 Zahtjev za ostavku načelnika Istočne Ilidže Izvor: MONDO

Odbor traži ostavku na tu dužnost zbog "katastrofalnog stanja u opštini koje je nastalo smanjenjem budžeta za 50 odsto".

Odbornici traže da načelnik, prije svoje ostavke, smijeni načelnika Odjeljenja finasija Zorana Avrama, kojeg smatraju odgovornim za lošu procjenu u planiranju budžeta za ovu godinu.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Siniša Dodik, na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, ukazao je na ozbiljnost situacije, ocjenjujući da je "sve što je do sada rađeno bio balon od sapunice, koji se raspršio pred prvom nevoljom".

Odbornik ove stranke u lokalnom parlamentu Dušan Škrba izrazio je bojazan da će opština zapasti u još veću dubiozu, te zatražio da revizorska komisija provjeri finansijsko stanje unazad dvije godine.

"OO SNSD-a nije glasao za usvajanje predloženog budžeta u visini od 10.145.000 KM, jer smo znali da nije bio realan. Iako smo uložili 14 amandmana, ni jedan nije usvojen. Građanima se mnogo obećavalo oko izgradnje infrastrukture, a sada je ova stavka uskraćena za 3.400.000 KM", naveo je član SNSD -a Radenko Mirković.

On je podsjetio da je ova stranka na jednoj od prethodnih sjednica Skupštine opštine podržala inicijativu da se opština kreditno zaduži za finansiranje infrastrukture, ali je naveo da sada nije siguran na koji način će tražena sredstva, ukoliko budu odobrena, biti vraćena.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i odbornik SDS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Radomir Kezunović, koji je takođe izrazio ogorčenost zbog stanja u kojem se našla ova opština.

"Ovaj nerealno planirani budžet bio je isključivo u funkciji izbornih rezultata i načelnik je na tome dobio izbore. To je bila klasična prevara, a ova laž će proizvesti niz posljedica", smatra Kezunović.

On je istakao da samo novi ljudi, interventnim mjerama za prevazilaženje nastale situacije, mogu promijeniti nepovoljno stanje u ovoj lokalnoj zajednici.

Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je rebalans budžeta u visini 5.090.105 KM, što je 50 odsto manje u odnosu na planirani budžet od početka godine. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE