• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica protiv Dudakovića - pitanje dana

Pitanje je dana kada će Tužilaštvo BiH podići optužnicu za ratne zločine protiv Atifa Dudakovića, smatra Radovan Pejić.

 Optužnica protiv Dudakovića - pitanje dana Izvor: MONDO

"Tim MUP-a Republike Srpske (RS) i Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) dostavili su sasvim dovoljno dokaza Tužilaštvu BiH protiv Dudakovića i optužnica protiv njega mogla je već davno biti podignuta", rekao je Srni inspektor u timu MUP-a RS za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina Radovan Pejić, nakon današnjeg sastanka u Banjaluci sa predsjednikom Boračke organizacije RS (BORS) Pantelijom Ćurguzom.

Pejić je rekao da su svi dokazi, uključujući i video zapise, koje je MUP RS dostavio Tužilaštvu BiH protiv Dudakovića potpuno autentični, što, kako je naveo, mogu i potvrditi stručni vještaci iz te oblasti.

Pejić je istakao da MUP RS ima dobru saradnju sa Tužilaštvom BiH i okružnim tužilaštvima RS, ali da mu nije jasno zašto Tužilaštvo BiH u predmetima u kojima su okončane istrage ne podiže optužnice i ne kažnjava izvršioce zločina nad Srbima, kao što je slučaj "Tuzlanska kolona", "Dobrovoljačka", "Bihać", "Dretelj", "Konjic", "Mostar", "Sijekovac" i mnogi drugi.

Pejić je rekao da je predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz odao priznanje timu MUP-a RS u dosadašnjem radu na istraživanju i dokumentovanju ratnih zločina počinjenih nad Srbima, dodajući da je Ćurguz prilikom sastanka posebnu zainteresovanost iskazao za ratne zločine počinjene nad Srbima u Sarajevu.

Pejić je naveo da će rukovodstvo BORS-a početkom avgusta posjetiti Istočno Sarajevo, gdje će sa rukovodstvom Opštinske boračke organizacije, načelnikom opštine i timom MUP-a RS razmotriti dalje aktivnosti na dokumentovanju ratnih zločina počinjenih nad Srbima u Sarajevu.

Pejić je podsjetio da je u Sarajevu ubijeno najmanje 6.635 Srba.

On je rekao da MUP RS trenutno radi na dokumentovanju jednog složenog predmeta koji će biti predat Tužilaštvu BiH, a kojim će biti dokazano da su zločini počinjeni nad Srbima u BiH bili dobro planirani, organizovani i realizovani uz naredbe predstavnika vlasti FBiH.

"Raduje nas što tu činjenicu i naša saznanja u posljednje vrijeme sve češće potvrđuju i neki visoki predstavnici međunarodne zajednice", zaključio je Pejić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE