• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšić traži hapšenje Vučinića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH zatražio hitno hapšenje Siniše Vučinića!

 Komšić traži hapšenje Vučinića Izvor: MONDO

Željko Komšić zatražio je od nadležnih institucija u BiH da odmah uhapse Sinišu Vučinića, koji se, kako je rekao, javno hvali da je ubio na stotine Bošnjaka i Hrvata, kao i da je strijeljao na stotine zarobljenika.

"Osoba koja se hvali da je ubijala Hrvate i Bošnjake mora da bude uhapšena istog momenta. Ovim putem i sada to zahtijevam od nadležnih institucija u BiH, jer svako dalje odgađanje dovodi u pitanje i odgovornost policijskih i pravosudnih institucija", rekao je Komšić sarajevskom dnevnom listu "San".

Porptarol Tužilaštva BiH Selma Hećimović je, međutim, izjavila da “nema nikakve krivične prijave protiv Vučinića, a Tužilaštvo ne procesuira verbalni delikt", navodi list.

"Pratimo iz medija šta se dešava i bude li nekih elemenata da se može otpočeti istraga mi ćemo je odmah i uraditi", navela je Hećimovićeva.

U Ministarstvu spoljnih poslova objašnjavaju da ne mogu nikoga proglasiti nepožljenom osobom, kao i da su osobe koje imaju diplomatski imunitet u nadležnosti Predsjedništva, dodaje list.

"Strani državljani podliježu zakonima zemlje u kojoj borave i ako naprave neki prekršaj nadležno je Tužilaštvo BiH", kažu u tom ministarstvu.

Mediji u BiH javili su nedavno da je Vučinić osnovao u RS Srpski četnički pokret, kao i da će osnovati nastavni centar u kome će, kako navode, mlade ljude podučavti kako postati zločinac.

Vučinić je posredstvom medija u RS prijetio novinaru nedjeljnika “Vreme“ Milošu Vasiću i lideru Socijaldemokratske unje Žarku Koraću, poručivši im da će “proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić“.

Bio je član Direkcije Jugoslovenske ljevice, na čijem čelu je bila Mirjana Marković, a bio je prisutan i u vili "Mir" na Dedinju kada je 1. aprila 2001. godine uhapšen Slobodan Milošević.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE