• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Srpska nije ni blizu bankrota

Autor mondo.ba

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da Srpska prolazi kroz težak period, da će se teškoće osjećati još nekoliko godina, ali da nije ni blizu bankrota kako bez argumenata tvrdi opozicija.

"Nismo visoko zaduženi i u stanju smo da servisiramo svoje obaveze po osnovu zaduženja, ali i sve unutrašnje obaveze. Ponovo smo u situaciji da više vraćamo nego što se zadužujemo, što je veoma važan momenat", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je Vlada Srpske opredijeljenja da ide putem reformi koje će obuhvatiti sve oblasti.

"Naš najveći interes vezan je za poboljšanje stanja u privredi. Iz tog razloga definisali smo mjere koje podrazumijevaju rasterećenje u privredi i poboljšanje likvidnosti. Jedna od mjera biće i uvođenje više reda u sam sistem, agencije i upravne organizacije, što će za rezultat imati smanjenje broj određenih agencija i uprava", dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, hrabrije i snažnije će se ući u sferu javnih preduzeća.
"Hoćemo javna preduzeća koja pozitivno posluju, ostaruju dobit, a ne koja akumuliraju gubitak", naglašava Cvijanovićeva za "Euro Blic".

Ona je ocijenila da nisu realni zahtjevi poslovne zajednice koji se odnose na smanjenje stope doprinosa.

"Republika Srpska ima najniže stope doprinosa. Nismo u prilici da razmišljamo o njihovom smanjenju, ali moramo da radimo na iznalaženju novih izvora finansiranja za veću bezbjednost naših fondova", kaže Cvijanovićeva.

Govoreći o usvajanju novog zakona o radu u ovoj godini, Cvijanovićeva je rekla da se još nije došlo u fazu da dva najvažnija partnera - sindikat i poslovna zajednica kažu šta je sporno, a šta nije.

"Vlada je opredijeljena da pomogne u rješavanju nedoumica među socijalnim partnerima i da inoviramo zakonodavstvo koje bi više odgovaralo vremenu u kom živimo. Hoćemo da imamo radnika koji će sa više sigurnosti da čeka platu i da zna da će je dobiti, ali i da stvorimo uslove da ih poslodvci zaposle", zaključila je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE