• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izrađen fotorobot napadača na imama

Autor mondo.ba

Na osnovu opisa napadača, koji je dao napadnuti imam iz Trnova kod Velike Kladuše Selvedin Beganović, saslušan je veći broj lica, ali još nije utvrđeno ko ga je napao.

Portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Tulić istakao je da je istraga intenzivirana.

"U ovoj fazi istrage ne možemo još govoriti o motivu napada, ni tome da li je napadač pripadnik vehabijskog pokreta. U saradnji s policijom i na osnovu opisa, koji je dao imam, izradili smo fotorobot napadača", kaže Tulić, prenosi "Glas Srpske".

Beganović je u 25 dana tri puta napadnut, a posljednji put to se desilo 1. januara kad ga je

  napadač udario i povrijedio nožem. On je u ponedjeljak izjavio da ne želi ni u koga da upire prstom, ali da su jasni motivi napada na njega.

"Ako kažem da su mi to učinile vehabije, a na kraju se ispostavi da nisu oni, napravio sam smutnju. Zato neću ništa govoriti dok policija ne dođe do počinioca. Prilikom trećeg napada vidio sam napadača i on likom podsjeća na tu grupu ljudi", rekao je Beganović.

On je javno kritikovao vrbovanje i slanje mladih iz BiH na svjetska ratišta. To je učinio i u pismu koje je uputio vehabijskom vođi Huseinu Bilalu Bosniću protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu zbog organizovanja odlazaka mladih iz BiH na ratišta u Irak i Siriju. Beganović kaže da Bosnića nikada i ničim nije vrijeđao.

"U svoja dva pisma sam govorio fino. Prvo, da nije u redu da niko šalje našu djecu na tuđa ratišta", istakao je Beganović i podsjetio da je jedini progovorio o tome da se u Bosanskoj Bojni kupuje zemlja i gradi centar koji će napraviti BiH više problema nego i Bočinja i Maoča.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE