• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Stranci kontrolišu Sud BiH!

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da stranci kontrolišu Sud i Tužilaštvo BiH

 Dodik: Stranci kontrolišu Sud BiH! Izvor: MONDO

Prema njegovim riječima, stranci najčešće upotrebljavaju protiv Srba i određenih političara koji im nisu odgovarali, i poručio da strani sudije i tužioci poslije 1. januara 2010. godine neće ostati u BiH.

"Strane sudije i tužioci ovdje su došli na bazi ugovora koji je potpisala BiH i nema drugog načina da oni produže svoj mandat nego da se taj ugovor sa međunarodnom zajednicom i organima BiH ponovo produži. Mogu definitivno da vam kažem da oni neće ostati u BiH poslije 1. januara iduće godine", izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naveo da će RS tražiti da se redefiniše uloga Suda i Tužilaštva BiH, da bi bila u skladu sa Ustavom i ustavnim poretkom BiH.

On je istakao da je RS htjela da pokaže svoju odlučnost u borbi protiv svega što je bio zločin u proteklom ratu podržavajući da stranci u pravosuđu BiH ostanu u drugostepenom apelacionom postupku.

"Ukoliko se istraje u ovome što sada radi međunarodna zajednica, mi nećemo dati svoju saglasnost da bilo ko ostane. S druge strane, ukoliko visoki predstavnik eventualno produži mandat sudijama, organi RS proglasiće nevažećim njihovo djelovanje na prostoru RS, šta god to značilo", poručio je Dodik.

On je rekao da, "ukoliko neko misli da se igra, neka se igra, te da će RS u tom slučaju reći da oni nemaju kompetencije na njenoj teritoriji".

Komentarišući izjavu prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana da bi odlaskom stranih sudija i tužilaša bili ugroženi životi domaćih, Dodik je rekao da "mu je dosta Gregorijana i da njega tumači".

"Sanirajuća situacija je da sudioci i tužioci odu. Naravno, u to vrijeme će iz BiH otići Rafi Gregorijan i mnogi drugi", napomenuo je Dodik. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE