• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Tužilaštvo da riješi slučaj Boske

SDS poziva Tužilaštvo RS da se nepristrasno uključi i razriješi slučaj privatizacije "Oslobođenja" i Robne kuće "Boska".

 SDS: Tužilaštvo da riješi slučaj Boske Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka (SDS) u današnjem saopštenju poziva Vladu Republike Srpske (RS) da nađe rješenje za više od 500 radnika zaposlenih u "Oslobođenju" i "Boski", koji su, kako se navodi, dovedeni na dno ljestvice siromaštva.

"Pozivamo Tužilaštvo RS da reaguje na vrijeme kako se još jedan očigledan primjer kriminala ne bi našao pred Tužilaštvom i Sudom BiH, kao sredstvo za ucjenu predstavnika vlasti RS", navodi se u saopštenju.

SDS smatra da postoji, kako su naveli, organizovan i unaprijed osmišljen plan koji bi trebalo da "državnu imovinu prebaci u privatne ruke po izuzetno niskoj cijeni".

Vasić: SDS-ovo jeftino dodvoravanje biračima


Izvršni sekretar SNSD Rajko Vasić izjavio je danas da SDS, pozivom Tužilaštvu Republike Srpske (RS) da se nepristrasno uključi i razriješi slučaj privatizacije "Oslobođenja" i Robne kuće "Boska", pokušava jeftino i politički bijedno da se dodvori radnicima ovih preduzeća.

"I Robna kuća 'Boska' i 'Oslobođenje', koje je SDS 'muzao' i uništavao godinama otvarajući preduzeća i kioske svojim poslušnicima i moćnicima, uništeni su u vrijeme SDS-a i PDP-a", rekao je Vasić Srni komentarišući poziv SDS da Tužilaštvo RS reaguje na vrijeme "kako se još jedan očigledan primjer kriminala ne bi našao pred Tužilaštvom i Sudom BiH, kao sredstvo za ucjenu predstavnika vlasti RS".

Vasić je ocijenio da sve što je kriminalno u privatizaciji "vuče korjene iz vremena SDS-a i PDP-a".

"Vlada Milorada Dodika je u prvom mandatu napravila pošten koncept privatizacije, a SDS je svojom privatizacijom narodu uzeo ogromne pare", naglasio je Vasić.

On je dodao da će nadležni organi istražiti bilo kakve protivzakonitosti u privatizaciji, ukoliko ih je i bilo.

"Ali, igrati na tu kartu kako je SNSD učestvovao u nekakvoj kriminalizaciji 'Boske' ili 'Oslobođenja' je politički providno. SDS-u je bolje da se okrene političkom konceptu, da ga stvara, jer će na sljedećim izborima propasti. Nije politički koncept jeftino se dodvoravati biračima", ocijenio je Vasić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE