• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema potjernice za Abu Hamzom

Interpol BiH nije raspisao međunarodnu potjernicu za Karajem Kamelom bin Alijem ni sedam dana nakon što je pobjegao iz zeničkog zatvora.

 Nema potjernice za Abu Hamzom Izvor: MONDO

"Federalna uprava policije samo je obavijestila Interpol o bjekstvu Kamela, ali Federalna uprava policije ne može uputiti zahtjev za raspisivanje potjernice, već to treba da urade Uprava zatvora i sud", objasnio je šef Odsjeka za odnose s javnošću Federalne uprave policije Ćamil Kreso za "Nezavisne novine".

"Federalna uprava policije samo je obavijestila Interpol o bjekstvu Kamela, ali Federalna uprava policije ne može uputiti zahtjev za raspisivanje potjernice, već to treba da urade Uprava zatvora i sud", objasnio je šef Odsjeka za odnose s javnošću Federalne uprave policije Ćamil Kreso za sutrašnje "Nezavisne novine".

Bin Ali, poznatiji ka Abu Hamza, koji predstavlja opasnost za nacionalnu bezbjednost BiH i kojem je ranije oduzeto državljanstvo BiH, 3. jula je pušten na godišnji odmor iz zatvora u Zenici, u koji je trebalo da se vrati 27. jula.

Abu Hamza se nije vratio sa dopusta, pa je ustanovljeno da je u bjekstvu.

Nihad Spahić, direktor KPZ Zenica, juče nije bio dostupan da odgovori da li je i kada Uredu Interpola u BiH poslao zahtjev za raspisivanjem potjernice za Abu Hamzom.

Vršilac dužnosti ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić rekao je da će Interpol BiH čim dobije zahjev od nadležne policijiske agencije ili pravosudne ustanove u roku od pet minuta raspisati potjernicu.

Hrvatska i Srbija su neposredno nakon saznanja o bjekstvu Karaja Kamela bin Alija za njim raspisale međunarodne potjernice.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE