• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šepić i Genjac neće ministarsku fotelju

Kandidati SDA traže povlačenje njihove kandidature za ministra bezbjednosti BiH. Mogući novi kandidati Sadik Ahmetović i Mirsad Kebo.

 Šepić i Genjac neće ministarsku fotelju Izvor: MONDO

Potpredsjednik SDA Senad Šepić i predsjednik Glavnog odbora ove stranke Halid Genjac pismeno su zatražili od stranačkog lidera Sulejmana Tihića da povuče njihovu kandidaturu za ministra bezbjednosti BiH, zbog ustavne odredbe koja se odnosi na teritorijalnu zastupljenost.

BHT 1 je javila da će se SDA vjerovatno sutra oglasiti u vezi sa ovim pitanjem, a kandidati za novog ministra bezbjednosti BiH su najvjerovatnije potpredsjednik SDA Sadik Ahmetović i član Predsjedništva SDA i aktuelni potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je, nakon Predstavničkog doma, u četvrtak, 30. jula, potvrdio smjenu dosadašnjeg ministra bezbjednosti BiH Tarika Sadovića, a u skladu sa odlukom predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića, koja je donesena na zahtjev Predsjedništva SDA.

Kandidat za mjesto novog ministra bezbjednosti BiH mora biti iz Republike Srpske, kako bi bila ispoštovana ustavna odredba da jedna trećina ministara u Savjetu ministara BiH mora biti iz Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE