• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić:Federalni partneri koče imenovanje Zvizdića

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da imenovanje Denisa Zvizdića iz SDA za mandatara za sastav novog Savjeta ministara BiH čeka dogovor federalnih partnera.

Ivanić je rekao novinarima u Sarajevu da je Predsjedništvo BiH dobilo potvrde nadležnih institucija da Zvizdić može biti imenovan na funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara i dodao da je spreman da izvrši to imenovanje, jer ima saglasnost političkih stranaka iz Republike Srpske, kao i vladajuće koalicije na nivou BiH.

"Međutim, partneri u Federaciji BiH /FBiH/, tu prvenstveno mislim na Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, dogovorili su se da neće ići sa imenovanjem mandatara dok ne bude završen proces imenovanja predsjednika i dva potpredsjednika FBiH. Očigledno je da tu postoji problem u vezi sa izborom potpredsjednika iz reda srpskog naroda", rekao je Ivanić.

On kaže da ne zna o kakvom problemu i rješenju je riječ.

Ivanić je naveo da većinu na nivou BiH čine Demokratski front, SDA, Savez za promjene i HDZ BiH. "Dakle, sve je tu jasno i sada se čeka samo dogovor federalnih partnera", dodao je Ivanić.

On je rekao da je Predsjedništvo BiH od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je i lider SNSD-a, dobilo, kako je rekao, neke pisane primjedbe, koje će biti razmotrene u procesu kreiranja zajedničke izjave o evropskom putu BiH.

"U osnovi, sadržaj pomenute izjave, uz određena pojašnjenja, biće onakakav kakav je već i predstavljen javnosti. Tu nema suštinskih promjena u dijelu koji se odnose na reforme, već samo pojašnjenja nekih situacija", rekao je Ivanić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE