• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kormakova pružila podršku sudu BiH

Autor SRNA

Ambasador SAD u BiH Morin Elizabet Kormak u današnjem razgovoru sa predsjednikom Suda BiH Meddžidom Kreso izrazila je podršku radu ovog suda i potvrdila kontinuitet pružanja dalje pomoći američke Vlade radu ove institucije.

Kormakova je pokazala izuzetno interesovanje za rad ove pravosudne institucije i dala podršku procesu jačanja vladavine prava u BiH i procesuiranju svih krivičnih djela iz nadležnosti Suda BiH.

Kreso je upoznala ambasadora SAD o spremnosti Suda BiH da se na profesionalan i odgovoran način nosi sa procesuiranjem svih predmeta iz svoje nadležnosti, a naročito onih koji se odnose na terorizam i korupciju, saopšteno je iz Suda BiH.

Ona je istakla potrebu nastavka reforme pravosudnog sistema BiH, u skladu sa standardima EU, ne urušavajući do sada postignute pozitivne rezultate provedene reforme.

Kreso je istakla i značaj jačanja principa nezavisnosti sudstva, kao temelja demokratskog društva, od bilo kakvih spoljnih uticaja.

Ona je zahvalila na kontinuiranoj podršci Vlade SAD koju ova institucija uživa od samog osnivanja i ukazala na potrebu nastavka jačanja saradnje putem zajedničkih aktivnosti.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Hej tek stigla a vec u veliko rovari

MONDO REPORTAŽE