• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaplijenjeno 5,7 kilograma heroina

Policije Hrvatske i RS u zajedničkoj akciji zaplijenili 5,7 kilograma heroina i tri kilograma marihuane.

 Zaplijenjeno 5,7 kilograma heroina Izvor: MONDO

U međunarodnoj policijskoj akciji "Spartak", koja je trajala četiri mjeseca na području Hrvatske i Republike Srpske, u Hrvatskoj je zaplijenjeno 5,7 kilograma heroina, nešto više od tri kilograma marihuane i 28 grama kokaina čije je vrijednost procijenjena na najmanje dva miliona kuna (oko 272.500 evra), saopšteno je danas u zagrebačkoj policiji.

U akciji, koja je u Hrvatskoj završena juče, na području Slavonskog Broda i Zagreba uhapšeno sedam osoba, od kojih su četiri državljani Hrvatske, a trojica državljani BiH.

Kako je saopšteno na vanrednoj konferencijni za medije u direkciji policije u Zagrebu, policija je Uredu za suzbijanje korupcija i organizovanog krtiminala privela četiri osobe, a krivično ih prijavila pet jer je jedan od organizatora kriminalne grupe uhapšen u Banjaluci na području BiH čiji je državljanin.

U BiH je uhapšeno 13 lica, a policija RS zaplijenila je kilogram marihuane, dva kilograma smješe za drogu (skunk), nešto više od kilogram heroina i manju količinu kokaina, pregledavši 29 mjesta.

Osim droge, hrvatska je policija od osumnjičenih zaplijenila i jedan pištolj marke "crvena zastava" i više mobilnih telefona.

Predstavnik MUP-a RS Gojko Vasić izjavio je da cilj akcije bio otkrivanje kriminalne grupe koja je prodavala drogu na širem području Doboja i Hrvatske.

Kriminalna grupa je drogu iz BiH švercovala u Hrvatsku, rekao je Vasić, ističući da su policije Hrvatske i RS intenzivno sarađivale. Načelnik Odeljenja kriminaliteta droga u hrvatskoj direkciji Dario Dasović pohvalio je saradnju policije Hrvatske i RS i naglasio da se kriminalistička obrada sprovodi po novom zakonu o krivičnom postupku jer se radi o djelu iz ovlaštenja USKOK-a.

"Ovo nije prvi put da dvije policije sarađuju", rekao je načelnik kabineta direktora policije Krunoslav Borovec, ističući da su policije izvele mnoge zajedničke akcije i da hrvatska policija priprema oficire za vezu koje će poslati u susjedne države, što će doprinjeti još boljoj saradnji.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE