• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv SNSD-u: Smijenite Špirića!

PDP traži od SNSD-a da povuče Nikolu Špirića sa dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

 Poziv SNSD-u: Smijenite Špirića! Izvor: MONDO

Partije demokratskog progresa (PDP) pozvala je SNSD da zatraži od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića da se povuče sa dužnosti, jer nije ispoštovao propisane procedure u slučaju razrješenja dužnosti zamjenika ministra odbrane BiH Igora Crnatka i zamjenika ministra komunikacija i transporta BiH Veselina Poljaševića.

Međunarodni sekretar PDP-a Igor Crnadak na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da će od Kolegijuma Doma naroda parlamenta BiH zatražiti obrazloženje zašto je primjenjena različita procedura kod razrješenja dužnosti bivšeg ministra bezbjednosti BiH Tarika Sadovića i kod razrješenja njega i Poljaševića.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji i komentarišući blokade u radu o kojima se govori u Savjetu ministara BiH i Vijeću naroda RS, Crnadak je rekao da pomenute blokade vidi kao potvrdu da prudski proces više ne postoji, te da je za bilo kakve pomake u BiH potrebna jedna potpuno nova energija.

"Ove blokade pokazuju i da će se vladajuće stranke i za naredne izbore pripremiti tako da kampanju vode na pitanjima tzv. zaštite nacionalnih interesa i da će uraditi sve da izbjegnu ozbiljne rasprave o ekonomskim pitanjima, o pitanjima životnog standarda i svakodnevnog života građana", rekao je Crnadak.

Navodeći da PDP nema nikakve veze sa privatizacijom Robne kuće "Boska" u Banjaluci, Crnadak je rekao da SNSD snosi najveću odgovornost za sudbine radnika ove robne kuće.

"Prava adresa za probleme radnika i `Boske` i `Oslobođenja` jeste Vlada RS i tamo treba potražiti odgovore na sva pitanja koja se u vezi ove dvije privatizacije pojavljuju u javnosti poslednjih dana", rekao je Crnadak.

On najavio da će PDP 3. oktobra u Banjaluci na programskom saboru predstaviti novi program stranke u kojem će ponuditi rješenja za nagomilane probleme u RS i BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE