• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gradina 2": Dileri pred tužiocima u Banjaluci

Deset uhapšenih u akciji "Gradina 2" privedeni u Specijalno tužilaštvo RS gdje će biti ispitani, potvrdila portparol tužilaštva Dragica Tojagić.

 "Gradina 2": Dileri pred tužiocima u Banjaluci Izvor: MONDO

Ona je dodala da će lica, za koja budu postojali zakonski uslovi za određivanje pritvora, biti predata sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala banjalučkog Okružnog suda.

U akciji "Gradina 2" zaplijenjeno je oko šest kilograma heroina i manja količina marihuane, kao i naoružanje, municija i minsko-eksplozivna sredstva.

Porptarol MUP-a RS Mirna Šoja rekla je Srni da je u ovoj akciji u BiH uhapšeno 13 lica i jedan državljanin BiH u Hrvatskoj, dok je pet lica u bjekstvu. Uhapšeni su sa područja Doboja, Odžaka, Broda, Šekovića i Dervente.

Šoja je dodala da je akcija izvršena po nalogu Okružnog suda u Doboju, a da su operacijom rukovodili dobojsko Okružno tužilaštvo i Specijalno tužilaštvo RS.

U okviru ove akcije juče je pretreseno 29 lokacija.

Šoja je podsjetila da akciju "Gradina 2" od aprila provodi MUP RS u saradnji sa MUP-om Hrvatske, a da su u završnim aktivnostima učestvovali i MUP Kantona Sarajevo i Posavskog kantona.

U okviru ove akcije ranije je oduzeto 711,16 grama heroina, 2.97,6 grama marihuane, 44 grama kokaina i dva kilograma skanka.

Šoja je potvrdila da je dio akcije "Gradina 2" i akcija "Spartak" koja je provedena na teritoriji Hrvatske i RS i u kojoj je zaplijenjena velika količina droge i uhapšeno više osoba.

Na zajedničkoj konferenciji predstavnika Hrvatske policije, Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Zagrebu danas je saopšteno da su u akciji "Spartak" u Hrvatskoj privedene četiri osobe, a krivično je prijavljeno pet.

Takođe je saopšteno da je jedan od organizatora kriminalne grupe uhapšen u Banjaluci i da je državljanin BiH.

Osim droge, Hrvatska policija je zaplijenila pištolj marke "crvena zastava" i više mobilnih telefona.

Načelnik Krim policije MUP-a RS Gojko Vasić rekao je da je cilj akcije bio da se otkrije kriminalna grupa koja je prodavala drogu na širem području Doboja i Hrvatske. Kriminalna grupa krijumčarila je drogu iz BiH u Hrvatsku.

Načelnik Kancelarije direktora policije Krunoslav Borovec rekao je da ovo nije prvi put da dvije policije sarađuju, istakavši da su već izvele mnoge zajedničke akcije i dodao da Hrvatska policija priprema oficire za vezu koje će poslati u susjedne države.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE