• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadnuta povratnica u Sanski most

Milku Čamber, koja se vratila na svoje ognjište u selo Krkojevci u opštini Sanski Most, napao je nepoznati muškarac.

 Napadnuta povratnica u Sanski most Izvor: MONDO


Sedamdesetjednogodišnja starica napadnuta je prije nekoliko dana dok je bila sama u kući, što je uznemirilo sve srpske povratnike u ovaj kraj, koji sada strahuju za svoju bezbjednost i strepe da bi se sličan napad mogao dogoditi i njima, pišu "Nezavisne novine" u izdanju od srijede.

Milkina kćerka Slobodanka Tešić ispričala je da je nepoznati provalnik prvo presjekao kabl za telefon i odvrnuo osigurače za struju, a da je onda razbio prozor, pa počeo da lupa i na vrata.

Tešićeva je rekla da je njena majka u tom trenutku uzela sjekiru u namjeri da se odbrani od napadača, koji je uspio da otključa vrata i uđe u kuću.

"Mama je zaključala vrata sobe, a on ih je provalio jednim udarcem nogom. U tom trenutku mama je podigla sjekiru i zamahnula na napadača koji se uplašio i istrčao iz kuće. Ništa nije ukrao", kaže Tešićeva.

Ona smatra da bi motiv ovog napada mogao biti zastrašivanje, s obzirom da su okolna imanja, koja su bila u vlasništvu Srba, prodata.

"Naša kuća se nalazi na atraktivnoj lokaciji, svega pedesetak metara od rijeke Sane. Nekoliko ljudi je dolazilo s namjerom da kupi kuću, ali mama ne pristaje na to. Mislim da je neko pokušao da je zastraši kako bi promijenila mišljenje", dodala je Tešićeva.

Komandir Policijske stanice u Sanskom Mostu Mehmed Libić tvrdi da je ovaj slučaj, s obzirom na osjetljivost i moguće konotacije, jer je napadnuta povratnica, jedan od prioriteta u radu ovdašnje policije.

"Intenzivno radimo na slučaju i već smo priveli i ispitali nekoliko lica. Nažalost, još nismo identifikovali napadača", kaže Libić, koji nije želio spekulisati o motivima ovog napada istakavši kako će se o svemu više znati po okončanju istrage.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE