• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasplet oko federalne vlasti naredne sedmice

Autor SRNA

Predsjednik Demokratskog fronta Željko Komšić rekao je da će učiniti sve da se situacija u vezi sa formiranjem vlasti na nivou FBiH razriješi u ponedjeljak ili utorak, 2. ili 3. februara.

Komšić je istakao važnost izbora potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda za dalja dešavanja na nivou ovog entiteta.

"Učiniću sve da se situacija rasplete u ponedjeljak ili utorak, šta god to značilo", rekao je Komišić novinarima u Sarajevu, navodeći da od toga šta će se desiti početkom iduće sedmice zavisi da li će DF ostati u priči o koaliciji ili izaći iz nje.

On je istakao da koalicija na nivou FBiH još ne postoji i da DF ne učestvuje ni u kakvoj vlasti.

"U ponedjeljak, utorak ćemo vidjeti. Izbor potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda je činjenica koja će neke stvari određivati", rekao je Komšić i dodao da ukoliko se to ne desi neko drugi treba da pokuša napraviti koaliciju na nivou Federacije.

Komšić je dodao da u vezi sa izborom potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda postoji problem.

"DF nema taj kapacitet, mi imamo samo jednog delegata u Klubu Srba u Domu naroda federalnog Parlamenta. Pokušali smo da dođemo do rješenja te situacije, predložili Parlamentu kandidata, ali on nije prošao", podsjetio je Komšić.

On je najavio da će DF ponoviti svoj prijedlog, ali ukoliko on ne bude prihvaćen, to će značiti da u priču o formiranju vlasti u Federaciji mora ući neko drugi.

Prema njegovim riječima, problem zbog kojeg se odugovlači sa formiranjem vlasti na nivou Federacije predstavljaju lični politički interesi i sujete pojedinaca.

"LJudi koji to rade ne shvataju da ne čine štetu nikome drugom nego narodu ove zemlje i FBiH. Ne čine štetu ni SDA, ni HDZ-u, ni DF-u nego upravo građanima Federacije", ocijenio je Komšić.

On je precizirao da pri tom "ne misli na SDP, nego na neke ljude, vampire, duhove prošlosti koji i dalje misle da su važni u političkom životu BiH, a izbori su im pokazali da nisu".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE