• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanici SNSD-a napustili sjednicu u Sarajevu

Autor SRNA

Poslanici SNSD-a napustili su sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH jer u dnevni red nije uvršeten prijedlog za razrješenje predsjedavajućeg Šefika Džaferovića

 Poslanici SNSD-a napustili sjednicu u Sarajevu Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac zatražio je u ime Kluba uvrštavanje odluke o razrješenju Džaferovića, nakon što taj prijedlog nije podržan u Kolegijumu i Proširenom kolegijumu doma.

"Mi smo i na prethodnoj sjednici Predstavničkog doma iznijeli niz obrazloženja i činjenica koje ukazuju da postoji očigledna politička odgovornost gospodina DŽaferovića i da bi o tome trebalo da se izjasni parlament", rekao je Košarac.

U obrazloženju zahtjeva za DŽaferovićevo razrješenje Košarac je podsjetio da postoje ozbiljne optužbe i obimna dokumentacija potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe dostavljena prethodnih dana Tužilaštvu BiH iz kojih proizilazi ozbiljna sumnja da DŽaferović tokom rata nije spriječio niti procesuirao ratne zločine nad Srbima u BiH.

"Imajući u vidu sve o čemu je prethodnih dana javnost informisana, a odnosi se na DŽaferovića smatramo da on više ne može predstavljati Predstavnički dom, odnosno biti predsjedavajući ovog doma niti član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH"ž“, istakao je Košarac.

On je dodao da je DŽaferović na neprimjeren način komentarisao i pokušao negirati 9. januar, Dan i krsnu slavu Republike Srpske, a trenutno predsjedava domom u koji su birani i poslanici iz Republike Srpske, što je ujedno atak na međunacionalne odnose i ustavnu podjelu nadležnosti u BiH.

Košarac je apelovao da poslanici pokušaju da razdvoje političku od krivične odgovornosti i da omoguće pravosudnim institucijama da rade svoj posao.

BOSOĆ POZVAO POSLANIKE SNSD-a DA RADE U INTERESU GRAĐANA RS

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić izjavio je danas u Sarajevu da ova stranka neće učestvovati u vlasti na nivou BiH ukoliko u nju uđe SNSD.

Govoreći o zasjedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u odsustvu poslanika SNSD-a, Bosić je rekao da je "SNSD već ranije najavio da će blokirati rad ovog doma".

"Pozivam ih da rade u interesu građana koji su ih izabrali, jer su svojim izostankom sa sjednice doma ukinuli mehanizam entitetskog glasanja i samim tim zaštite interesa Republike Sprske od potencijalno štetnih odluka koje se u ovom slučaju mogu donijeti", dodao je Bosić.

On je kao primjer naveo prijedlog zakona o dodatnim naknadama u pravosuđu koji bi danas mogao da bude usvojen zbog neprisustva članova Kluba poslanika SNSD-a.

"Zajedno smo bili protiv toga i zaustavili ovaj zakon entitetskim glasanjem, ali će zbog njihovog odsustva taj zakon proći. Takvih slučajeva će biti sve više i više, i to je razlog zbog kojeg ih pozivamo da rade svoj posao", kaže Bosić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Je l se ovo i M. Bosic sikira za svoj narod ? Nemozes s SNSD- om pa ih zoves da se vrate. Haha ti ko i Bakir nek nam SDP podrzi pod pred FBIH Srbina a nek ostanu konstruktivna opozicija. Bas ste smesni

MONDO REPORTAŽE