• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvaranje OHR-a prioritet

Premijer Srpske Milorad Dodik istakao je da je politički prioritet BiH da do kraja ove godine bude zatvoren OHR.

 Zatvaranje OHR-a prioritet Izvor: MONDO

"To je u ovom trenutku najvažnije pitanje, jer zemlja u stanju poluprotektorata ne može da računa na status kandidata u EU", rekao je Dodik za "Glas Srpske".

Komentarišući najavu Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS da će tražiti od Ustavnog suda RS da stavi van snage rebalans budžeta Srpske, Dodik je rekao da je njihovo pravo da se obrate tom sudu, uz konstataciju da su prema Ustavu RS klubovi u Vijeću naroda obavezni da se u roku od sedam dana od dobijanja dokumenata iz Narodne skupštine izjasne o njima.

"Pravni stručnjaci kažu da ukoliko to delegati ne urade u tom roku, onda se smatra da nisu imali primjedbu na određeni akt. Rebalans je objavljen, on je funkcionalan i stvar je poptuno čista", naglasio je Dodik.

Premijer RS je rekao da će jednog dana doći na red pitanje stranih sudija i tužilaca u BiH, "jer su Sud i Tužilaštvo BiH napravljeni mimo Ustava i Dejtonskog sporazuma".

"Osporavanje Suda i Tužilaštva BiH nije nastalo nakon famozne priče o istrazi SIPA-e. Sve sam ja to govorio mnogo prije i danas ponavljam - stranci moraju da odu iz pravosuđa BiH", kategoričan je Dodik.

Komentarišući kandidaturu Sadika Ahmetovića na mjesto ministra bezbjednosti BiH, Dodik je rekao da je dobro što je kandidovan čovjek sa prostora RS i da se sa njim očekuju ozbiljni razgovori, "jer je riječ o osjetljivoj oblasti, a stanje u oblasti bezbjednosti u BiH je veoma loše".

"To su stvari koje se moraju rješavati. Riječ je o značajnom resoru, ali SNSD ne bi trebalo da ima ništa protiv Ahmetovića. Samo treba da utvrdimo kako ćemo sarađivati, jer da bi SNSD podržao Ahmetovića mora nam dati garanciju da će se poboljšati stanje u ovoj oblasti i da će omogućiti dosljednu primjenu zakona", rekao je Dodik.

Govoreći o prijedlogu povećanja stope PDV-a, on je rekao da ta stopa može biti samo smanjena i da nema nikakvih naznaka da će doći do njenog povećanja i podsjetio da je SNSD tražio da bude uvedena diferencirana stopa PDV-a i da neće podržati njeno povećanje.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE