• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić traži nove dokaze

Radovan Karadžić je od Tribunala zatražio da vladama Malte i Bangladeša nalože da mu dostave podatke o krijumčarenju oružja u BiH.

 Karadžić traži nove dokaze Izvor: MONDO

Karadžić je sudskom vijeću predložio da izda naredbu vladama Malte i Bangladeša za dostavljanje dokumentacije, pošto mu one nisu odgovorile i poslije dva zvanična zahtjeva upućena preko ambasada tih država u Holandiji.

Bivši lider bosanskih Srba, kome se sudi za genocid i druge ratne zločine u BIH, vjeruje da su aktivisti UNPROFOR-a iz Malte i Bangladeša, učestvovali u krijumčarenju oružja u BIH, od 1992. do 1995. godine, i u svom zahtjevu sudskom vijeću podsjeća da je u to vrijeme bila na snazi naredba Ujedinjenih nacija o embargu na uvoz oružja.

On je od vlada Malte i Bangladeša u dva navrata tražio dokumentaciju kojom bi se zvanično provjerile njegove tvrdnje da su vlade tih zemalja početkom devedesetih godina, odnosno njihovo osoblje u UNPROFOR-u, snabdijevale ili prodavale oružje muslimanskim snagama u BIH.

Sudsko vijeće Haškog tribunala je objavilo naredbu kojom vladama Austrije i Italije nalaže da do 19. avgusta dostave Karadžiću podatke u vezi sa nelegalnom trgovinom oružja.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE