• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Malo uslova za gašenje OHR-a

BiH je ostvarila mali napredak u ispunjavanju uslova za tranziciju OHR-a, smatra visoki predstavnik Valentin Incko

 Incko: Malo uslova za gašenje OHR-a Izvor: MONDO

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko smatra da je od posljednje sjednice Savjeta za provođenje mira (PIK) ostvaren mali napredak u ispunjavanju pet ciljeva i dva uslova za tranziciju OHR-a u kancelariju specijalnog predstavnika EU (EUSR).

"Trenutno se ne nalazimo na kursu koji vodi prema ispunjenju programa `pet plus dva` do sastanka PIK-a koji će se održati u novembru. Potreban nam je novi pristup da bi se ostvario napredak", upozorio je Incko, koji se danas na Korčuli susreo sa predsjedavajućim Savjeta ministara Evropske unije Karlom Biltom.

On je obavijestio Bilta o njegovim nedavnim razgovorima sa liderima političkih stranaka i izgledima za ustavnu reformu, koja će biti potrebna kao dio procesa integracije BiH u EU, saopšteno je iz OHR-a.

"Otpočinjanjem procesa ustavne reforme na jesen, politički lideri u BiH poslali bi snažan signal da su spremni da preuzmu punu odgovornost za zemlju", izjavio je Incko.

Bilt, koji je i švedski ministar inostranih poslova, ponovo je iskazao snažno opredjeljenje EU evropskoj perspektivi zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

On je istakao da će švedsko predsjedništvo nastaviti da usmjerava pažnju država članica EU na reformske procese u BiH, naročito na nastojanja da se ispune uslovi za liberalizaciju viznog režima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE