• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgovor Silajdžiću: Spomenici i za Srbe u FBiH!

Regujući na izjavu Harisa Silajdžića da će sagraditi memorijalni centar u Omarskoj, srpski logoraši odgovaraju: gradićemo i mi po FBiH!

 Odgovor Silajdžiću: Spomenici i za Srbe u FBiH! Izvor: MONDO

Ukoliko član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić pokuša da izgradi memorijalni centar u Omarskoj za stradale Bošnjake, srpski logoraši će u tom slučaju sagraditi 536 memorijalnih centara za srpske žrtve u Federaciji BiH, koliko je bilo logora za Srbe tokom proteklog rata u tom entitetu, izjavio je predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske (RS) Branislav Dukić.

"U Sarajevu srpski logoraši izgradiće 126 memorijalnih centara za srpske žrtve, koliko je bilo logora za Srbe u tom gradu" , rekao je Dukić Srni, reagujući na izjavu člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da će podržati izgradnju memorijalnog centra u Omarskoj, kao i zakone o zabrani negiranja genocida i o zabrani fašističkih organizacija.

Dukić tvrdi da je "Silajdžić ratni zločinac, koji za vrijeme proteklog rata kao ministar inostranih poslova takozvane Republike BiH nije ostvario ratni cilj muslimana o stvaranju unitarne BiH, zbog čega u današnje vrijeme neprekidno podgrijava političku situaciju u BiH".

"Silajdžić je za vrijeme rata zajedno sa Alijom Izetbegovićem i muslimanskim vjerskim poglavarom u BiH Mustafom Cerićem obilazio logore za Srbe u Tarčinu, Silosu i kasarni `Viktor Bubanj`", tvrdi Dukić.

Dukić je podsjetio da je Savez logoraša RS u više navrata bezuspješno tražio da se na Zlatištu kod Sarajeva podigne spomen krst kao znak sjećanja na stradanje 6 612 Srba u Sarajevu.

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić rekao je danas novinarima u Omarskoj kod Prijedora da će podržati izgradnju memorijalnog centra u Omarskoj, kao i zakone o zabrani negiranja genocida i o zabrani fašističkih organizacija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE