• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privedeni mogući Abu Hamzimi pomagači

Nakon sinoćnjeg pokušaja hapšenja odbjeglog zatvorenika Karaja Kamela bin Alija privedeni Fikret Bekrić i Adnad Smajić.

 Privedeni mogući Abu Hamzimi pomagači  Izvor: MONDO

Fikret Bekrić i Adnan Smajić privedeni su u kantonalno Tužilaštvo u Zenici na saslušanje nakon sinoćnjeg pokušaja hapšenja odbjeglog zatvorenika Karaja Kamela bin Alija, poznatijim kao Abu Hamza, iz Kazneno-popravnog zavoda u Zenici.

Policija je sinoć pretresla Bekrićevu kuću u naselju Bilmišće nakon dojave da se u njoj nalazi Karaj Kamel koji je sa Bekrićem izdržavao zatvorsku kaznu u ovom zavodu.

Državna agencija za istrage i zaštitu (Sipa), Tužilaštvo i MUP Zeničko-dobojskog kantona zbog interesa akcije koja je još u toku nisu željeti otkrivati detalje akcije.

Ministarstvo pravde Federacije BiH sutra će okončati internu istragu o tome ko je odgovoran za Bin Alijevo bjekstvo iz KPZ Zenica, prenijeli su federalni mediji.

Za odbjeglim robijašem Bin Alijem od 3. avgusta traje potraga na međunarodnom nivou u svih 187 zemalja članica Interpola i istog dana raspisana je međunarodna difuzna potjernica protiv ovog lica, saopšteno je danas iz kancelarije Interpola u Sarajevu.

Jedan od najpoznatijih terorista pobjegao je iz Kazneno-popravnog zavoda u Zenicu jer se u ponedjeljak, 27. jula, nije vratio sa odobrenog godišnjeg odmora.

Bin Ali je izdržavao kaznu od tri godine i deset mjeseci zatvora zbog razbojništva, nasilja u porodici i prijetnji tužiocu, koji ga je prethodno, osudio na sedam godina zatvora zbog ubistva jednog mudžehednina.

On ima državljanstvo BiH koje je dobio jer se tokom proteklog rata borio u odredu "El mudžahedin" u sastavu tadašnje Armije BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE