• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Srbi u FBiH nisu zaštićeni

Autor SRNA

Stav srpskih predstavnika u Predsjedništvu i u parlamentu BiH, Mladena Ivanića i Mladena Bosića, je ignorantski, jer ni u jednom trenutku nisu reagovali da bi politički zaštitili Srbe u FBiH, rekao je delegat SNSD-a Slaviša Mihajlović.

 Mihajlović: Srbi u FBiH nisu zaštićeni Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Mihajlović ističe da Ivanić i Bosić "poslušnički ćute, da ne bi naljutili svoje koalicione partnere".

"Bakir Izetbegović je kao zamjenik predsjednika SDA izašao u javnost i obećao da će tokom vikenda riješiti problem koji je nastao u Klubu Srba i da će se dogovoriti o izboru srpskog potpredsjednika FBiH. Time je omalovažio i obesmislio i Klub Srba i Dom naroda i sav srpski narod", rekao je Mihajlović za "Glas Srpske".

Komentarišući činjenicu da je Demokratski front, zbog nezadovoljstva
SDP-a, umjesto prvobitnog Slobodana Šoje, za potpredsjednika FBiH kandidovao Milana Dunića, Mihajlović kaže da je Šoja od početka bio "probni balon DF-a", i da se na osnovu njegove biografije može zaključiti da bolje poznaje Srbe u Parizu i Kairu, nego u FBiH.

"On je i za SNSD i za Srbe u FBiH stranac, kojem treba još jedna visoka pozicija radi kvalitetne biografije", dodaje Mihajlović.

Sigurnost i ustavna prava Srba u FBiH, smatra Mihajlović, krše se u svim segmentima.

"Ponudili smo model širokog konsenzusa gdje bi Klub Srba trebalo da predloži kandidate za najvažnije pozicije, ne osvrćući se na zahtjeve parlamentarne većine, jer je nedopustivo da lideri bošnjačkih partija licitiraju srpskim pozicijama", rekao je Mihajlović.

Mihajlović zaključuje da pojedinci u Klubu Srba još nisu zreli da nacionalno stave ispred stranačkog, iako su delegati Doma naroda.

"Nisu prihvatili prijedlog SNSD-a, a mi smo imali namjeru da istaknemo svoje kandidate samo onda ako će oni imati snagu unutar Kluba Srba i tako projektovati izbornu volju legitimnog srpskog biračkog tijela", naveo je Mihajlović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE